Toyota Yeni Nesil Land Cruiser'i Tanitti

Marka, yeni Land Cruiser'i 2021 yaz aylarindan itibaren dünya çapinda yaklasik 130 ülke ve bölgede satisa sunmaya baslayacak.

Toyota Land Cruiser’in yeni neslini Dubai’de gerçeklestirilen ve online olarak yayinlanan dünya prömiyeriyle tanitti.

Toyota'dan yapilan açiklamaya göre, yeni Land Cruiser 2021 yaz aylarindan itibaren dünya çapinda yaklasik 130 ülke ve bölgede satisa sunmaya baslayacak.

70 yillik geçmisi, 170 ülkede ve bölgede 10 milyondan fazla satis adediyle birlikte Land Cruiser, her yere gidebilme, araç içerisindekileri güvenli ve saglam bir sekilde geri getirebilme unvanini daha ileriye tasiyor.

Tamamen yenilenen Land Cruiser, LC 300 versiyonuyla SUV ürün gaminin yeni amiral gemisi konumunda olacak.

Toyota yeni Land Cruiser 300 ile birlikte bilinen güçlü, saglam, dayanikli ve güvenilir olma niteliklerini daha da ileriye götürdü. Bununla birlikte LC 300, gelistirilmis arazi ve yol performansiyla kullanicilarinin her rotanin kolaylikla üstesinden gelmesini de sagliyor.

Motor, sanziman ve platform tamamen yeni olmakla birlikte Land Cruiser’in mühendisligi, yol ve en zor arazi sartlarinda daha iyi performans gösterecek sekilde gelistirildi. Dünyada ilk kez LC’de yer alan teknolojiler dahil olmak üzere birçok gelistirmeyle birlikte Land Cruiser daha da iddiali hale getirildi.

Toyota bu anlayisla birlikte yeni TNGA mimarisini kullanarak ilk defa çerçeve üstü gövde tasarimiyla GA-F platformu üzerine bu araci insa etti. Bu sayede sira disi bir off-road kapasitesiyle beraber gövde sertligi ve daha yüksek dinamiklik elde edildi.

Yeni teknolojilerin kullanilmasiyla birlikte agirlik azaltildi, agirlik merkezi alçaldi ve güvenlik daha gelistirildi.

- Land Cruiser'in gelisen sürüs dinamikleri, yeni V6 çift turbo 3,5 litre benzinli ve 3,3 litre dizel motorla destekleniyor

Yeni Land Cruiser, bir önceki versiyona göre 200 kg daha hafiflesti. Dakar Rallisi deneyimi olan pilotlarla test edilen yeni süspansiyon sistemi, aracin yüksek kapasiteye sahip olmasinin yaninda yolda ve yol disinda sürücü için kolay kontrol edilmesini sagladi.

Dünyada ilk kez yeni Land Cruiser’da yer alan Elektronik Kinetik Dinamik Süspansiyon Sistemi (E-KDSS) optimum dikey tekerlek hareketinin elde edilmesini saglayarak zorlu zeminlerdeki yol tutusunu iyilestiriyor.

Yeni Land Cruiser, ayni zamanda Çoklu Arazi Monitörü ile donatilan ilk Toyota oldu. Bu sayede gerçek zamanli olarak yol yüzeyinin görüntüsü, aracin etrafi ve lastiklerin pozisyonu görülebiliyor.

Çoklu Arazi Seçim Sistemi zemin yüzeyinin durumuna karar vererek otomatik olarak en uygun sürüs modunu seçerek ideal yol tutusu sagliyor.

Land Cruiser’in gelisen sürüs dinamikleri, yeni V6 çift turbo 3,5 litre benzinli ve 3,3 litre dizel motorla destekleniyor. Her iki motor da yeni 10 ileri otomatik sanzimanla eslestirildi. Yeni sanzimanla birlikte mevcut modele göre yüzde 10 daha düsük yakit tüketimi ve CO2 emisyonu salimi elde edildi.

Yeni Land Cruiser 300, arazi sürüslerinde araci tam olarak hassas bir sekilde konumlandirilacak sekilde mevcut modelin ölçülerini, yaklasma ve uzaklasma açilarini da korudu. Bununla birlikte Yeni Land Cruiser, ikinci nesil Toyota Safety Sense sistemiyle güncellenen aktif güvenlik ve sürüs yardimcilari sunarak güvenlikte önemli bir da adim atti.

Ön Çarpisma Sistemi gibi ileri seviye kaza önleme özelliklerinin yani sira yeni Park Etme Destek Freni ile araç, park edilirken öndeki ve arkadaki engelleri taniyarak olasi kazalarin önüne de geçebiliyor.

Kaynak: AA