Silifke'de Z Kütüphanesi Ve Resim Atölyesi Açildi

Silifke Tasucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Z-Kütüphane ve Ressam Emine Ilkkutlu Izdar Resim Atölyesinin, Sevgi Sanat Olsun Platformunun ‘’Evrensel Sevgi’’ baslikli resim sergisi açildi.

Silifke'de Z Kütüphanesi Ve Resim Atölyesi Açildi
Açilisa, Silifke Kaymakami Namik Kemal Nazli, Silifke Cumhuriyet Bassavcisi Tahir Özgenç, Silifke Emniyet Müdürü Gökhan Mert, Silifke Milli Egitim Müdürü Mustafa Sezgin, Ressam Emine Ilkkutlu Izdar ve okul müdürleri katildi.

Okul Müdürü Bülent Aksahin yaptigi konusmasinda, “Okulumuz 1996 yilinda Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adiyla hizmete girmistir. Yiyecek ve Içecek Hizmetleri Alani ve Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanlarinda mesleki egitim vermektedir. Okulumuza kayitli 243 ögrenci vardir. Milli Egitim Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, MaxxRoyal ve Voyage Otel grubunun imzaladigi protokole, bu yil okulumuz da dahil edilmistir. Okulumuz 2021-2022 Egitim Ögretim yilina proje okulu olarak devam edecektir. Okulumuza sadece sinav puani ve mülakatla ögrenci alinacaktir. Ögrenci kontenjanimiz 60 kisidir. Yabanci dil ve Meslek dersi programi agirlikta olup, ayrica ögrencilerimize burs imkani da verilecektir. Okul Pansiyonumuz 200 kisilik olup kiz ve erkek ögrencilere hizmet vermektedir. Ögrencilerimiz parali ve parasiz yatili olarak kalmaktadir. Ayrica ögrencilerimize DYK, spor, halkoyunlari, müzik, resim ve birçok alanda kurslar açilmaktadir. Mesleki ve Teknik Genel Müdürlügümüzün 1000 okul iyilestirme projesi kapsaminda kütüphanemizi zenginlestirdik. Istihdam garantili olan okulumuz; sadece ara eleman degil Aranan eleman yetistirmektedir” dedi.

Turizm Haftasi etkinliklerinde ilçe okullarindan resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri Silifke Kaymakami Namik Kemal Nazli, Silifke Cumhuriyet Bassavcisi Tahir Özgenç, Silifke Emniyet Müdürü Gökhan Mert tarafindan verildi.

Tasucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Z-Kütüphane açilisi, Ressam Emine Ilkkutlu Izdar Resim Atölyesi açilisi yapilarak Sevgi Sanat Olsun Platformunun ‘’Evrensel Sevgi’’ baslikli resim sergisi gezildi.
Kaynak: İHA