Sahipli Kedi Ve Köpeklere Pasaport

2021 yil itibariyle yürürlüge giren ‘Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayit Altina Alinmasina Dair Yönetmelik’’ kapsaminda çalismalar basladi.

Sahipli Kedi Ve Köpeklere Pasaport
Tarim ve Orman IL Müdürü Baris Saylak ile Veteriner Hekimler Odasi Baskani Serkan Alpözen arasinda imzalanan protokol ile sahipli kedi ve köpekler mikroçip uygulamasi ile kimliklendirilecek, ayni zamanda uluslararasi geçerlilige sahip kimlik belgesine (Pasaport) sahip olacak.

Mugla Tarim ve Orman l Müdürü Baris Saylak isbirligi protokolü imza treninde yaptigi açiklamada, “Mugla Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Veteriner Hekimler Odasi isbirligi ile 2021 yili sonuna kadar tüm yastaki kedi ve köpekler kimliklendirilmesi hedefledik. 2022 yili itibariyle ise dogumundan sonra 3 aylik süre içinde hayvanlarin kimliklendirilmesi gerekmektedir. 26 Subat 2018 tarihli Rsmi Gazetede yayimlanarak 2021 yil itibariyle yürürlüge giren ‘Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayit Altina Alinmasina Dair Yönetmelik’ ile hayvan sahiplerine kimliklendirme ile sokaga terk etme gibi durumlar için sorumluluk yüklemistir. Özellikle yaz aylarinda tatilcilerin kisa süreli hevesler ugruna sahiplendiklerin hayvanlarin sorumlulugunu yükleyerek keyfiyete bagli terkedilmelerin önüne geçecektir. Ayrica hayvan hastaliklari ile mücadelede hayvanlarin kayit altina alinmasi da büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin en önemli hayvan ve halk sagligi sorunlarindan biri olan sahipsiz sokak hayvanlari sorununun çözümü yolunda önemli bir adimdir. Buradan hayvan sahiplerine sesleniyor ve gerekli bildirimler yapilmadigi taktirde idari yaptirim uygulanmasi oldugunu hatirlatmak istiyorum. Hayvan sahibi vatandaslarimiza Veteriner Hekimler Odasi ile birlikte etkin bir hizmet vermek adina isbirligi protokolü imzaladik. Bu kapsamda vatandaslarimiz Ilçelerindeki herhangi bir veteriner klinik-poliklinik veya hayvan hastanesinden hizmet alabilecek. Can dostlarimiz olan hayvanlarimiza refah getirmesini temenni ediyor, ilimize ve tüm hayvan severlere hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA