Rusya Tur Operatörleri Birligi, Türkiye Ile Uçuslarin Tekrar Baslamasini Istedi Açiklamasi

'Türkiye'de vaka sayilari düsüyor. Öte yandan, uçuslarin açildigi Avusturya, Hirvatistan ve Macaristan gibi ülkelerde vaka sayilarinda önemli artis yasandi'

Rusya Tur Operatörleri Birligi (ATOR) aralarinda Türkiye'nin de buldugu Rus turistlerin yogun ilgi gösterdigi ülkelere uçuslarin tekrar baslamasini istedi.

ATOR tarafindan yapilan yazili açiklamada, Rusya Basbakan Yardimcisi ve Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi Baskani Tatyana Golikova'ya bir mektupla turizm sektörüne iliskin çesitli taleplerin iletildigi belirtildi.

ATOR’un sitesinde yayimlanan mektupta, Türkiye ile uçuslarin kisitlanmasi sebebiyle turizm sektörünün zarar gördügü vurgulanirken “Türkiye’ye yönelik kisitlamalar nedeniyle sirketlerin turistlere yükümlülükleri 44 milyar rubleye çikti. Yaklasik 1,3 milyon kisi, kendilerinin ve turizm sektörünün kontrolü disinda gelisen süreç nedeniyle tatillerini gerçeklestiremiyor.” ifadesine yer verildi.

Rusya’dan uçuslarin gerçeklestirilemedigi çok sayida ülkede salgin durumunun, uçuslarin yapilabildigi çok sayida ülkeden daha iyi olduguna isaret edilen mektupta, “Türkiye’de vaka sayilari düsüyor. Öte yandan, uçuslarin açildigi Avusturya, Hirvatistan ve Macaristan gibi ülkelerde vaka sayilarinda önemli artis yasandi.” ifadesi kullanildi.

Salginla ilgili sürecin, Rusya’nin sartlarini karsiladigi ülkelerle uçuslarin tekrar baslatilmasinin istendigi mektupta, sunlar kaydedildi:

"Asilanan Rus vatandaslarini da belirli sartlar altinda kabul edecegini açiklayan ve Rus turistlerin yogun ilgi gösterdigi bölgelere uçuslarin tekrar baslamasini öneriyoruz. Bu, turistlere planli bir seyahat yapma firsati vererek sosyal gerilimi azaltacak ve ayrica tur operatörlerinin yerine getirilmemis yükümlülüklere iliskin birikmis borçlari azaltmasina ve böylece tüketicilerle yasanacak zorluklardan kaçinmasina olanak taniyacaktir. Ayrica Ruslarin asilanma sürecini de hizlandiracaktir."

Mektupta, Türkiye'nin yani sira Yunanistan ve Misir gibi bazi ülkelerin Rus vatandaslarini kabul edeceklerine yönelik açiklamalar yaptiklari hatirlatildi.
Kaynak: AA