Peru'da Otobüs Uçuruma Yuvarlandi Açiklamasi 17 Ölü

Peru’da And Daglari güzergahinda seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlanmasi sonucu ilk belirlemelere göre en az 17 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi.

Peru’nun baskenti Lima’nin kuzeyinde yer alan La Libertad bölgesinde And daglarinin, Huamachuco ile Pataz arasindaki 155’nci kilometresinde yer alan Balcon del Diablo (Seytanin Balkonu) adli bölgede yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandi. Transportes de la Libertad’in (Bagimsiz Tasimacilar Birligi) Bölge Müdürü Edith Chuco basina verdigi demeçte, "Su ana kadar 200 metrelik uçuruma düsen otobüsün içinden 17 ölü ve 7 yarali çikarildigi bilgisini aldik. Cesetler kaldirilmaya devam ediyor. Polis raporu henüz tamamlanmadi" dedi.

Yetkililer, otobüsün Trujillo’dan 30’dan fazla yolcuyla ayrildigini ve Pataz’in 100 kilometre güneyinde bulunan Chillia bölgesine gittigini aktardi.

Peru’da asiri hiz, kötü yol kosullari, tabela eksikligi ve yetkililerin yetersiz kontrolü nedeniyle sik sik trafik kazalari meydana geliyor. Ulastirma Bakanligi’na göre, Ocak ve Kasim 2020 arasinda Peru’da 3 bin 526 trafik kazasi yasandi.
Kaynak: İHA