Kuraklik Çiftçiyi Vurdu, Desteklemelerin Artirilmasi Bekleniyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Buut, salgin ve kurakliktan etkilenen çiftçilere verilen desteklerin artirilmasini istedi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, pandeminin yani sira son birkaç aydir yasanan yogun kuraklik sebebiyle bu süreçten en çok çiftçinin etkilendigini söyledi.

MHP’li Bulut, çiftçiye verilen desteklerin yeniden degerlendirilmesini gerektigini ifade ederek, “Tarim Bakaniniz sagolsunlar dekar basina 100 TL kuraklik destegi açiklamistir. Bu destek nedeniyle hem Cumhurbaskanimiz hem de Tarim Bakanimiza da sükranlarimi sunuyorum. Ancak belirtmemiz gereken bir husus var. Içinde bulundugumuz kosullarda hem bu desteklerin dogru yere dogru adrese ulasip ulasilmadigina iliskin güçlü bir denetim merkezi kurulmalidir. Hem de bu deste agir ekonomik kosullari nedeniyle yeterli olmadigi göz önüne alinarak ek destek paketleri dogru adrese dogru yere ulasacak sekilde revize edilmeli ve dizayn edilmelidir” dedi.

MHP’li Bulut, döviz kurlarindaki artis nedeniyle gübre ve yem ve zirai ilaç ve mazot fiyatlarina hemen her gün zam olarak yansimakta oldugun dikkat çekerek, “Gübre fiyatlarinda yüzde 100’den fazla artis söz konusu olmaktadir. Bu artis köylümüz ve çiftçimizi artik tahammül esiklerini çok ama çok uzaga sürüklemistir. Simdi gübre fiyatlarinin yaninda yem fiyatlari ise hemen hemen her gün adeta borsaya dönmüs, her gün fiyat oynakligi ve fiyatlarin yükselmesi dogrudan çiftçimizi magdur eder hale gelmistir” diye konustu.

MHP’li Bulut, çiftçinin yasamis oldugu travmalardan sonra umudunu kurban satislari ile elde edecegi geliri elde etmeyi umdugu gelire bagladigini sözlerine ekledi
Kaynak: İHA