KKTC Gazisi Için Ordu'ya Pedal Çevirdiler

Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Eski Baskani, Kibris Gazisi Emekli P. Kd. Albay M. Sükrü Tandogan’in anisina 9 kisilik profesyonel bisikletçi grubunun katilimi ile bisiklet turu düzenlendi. 10 Haziran’da Istanbul’dan baslayan tur 861 km sürerek 16 Haziran Ordu’da sona erecek.

KKTC Gazisi Için Ordu'ya Pedal Çevirdiler
KKTC’nin kurulusunun 37. yil kutlama törenlerine ve Maras bölgesinin açilis törenine istiraki sirasinda geçirdigi kazanin ardindan hayatini kaybeden Kibris Gazisi Emekli P. Kd. Albay Mehmet Sükrü Tandogan silah arkadaslari ve sevenleri tarafindan unutulmadi. Türkiye Muharip Gaziler Dernegi’nin toplamda 17 yil Genel Baskan ve Genel Baskan Yardimciligi görevini üstlenen Kibris Gazisi Tandogan’a vefa borcu olarak bisiklet turu düzenleyen dernek üyesi ve ayni zamanda Tandogan’in askeri olan 65 yasindaki Ali Güngör 8 kisilik ekibiyle Istanbul’dan Ordu’ya kadar pedal çevirecek.

Tandogan’in ölümü nedeniyle derin üzüntü duyan dernek üyeleri, bisiklet turunu geleneksellestirmeyi de planliyor. 10 Haziran Istanbul Pendik’te baslayan tur 861 km sürecek ve 16 Haziran’da Ordu’da sona erecek. 17 Haziran’da ise Tandogan’in memleketi olan Ordu’nun Persembe ilçesi Çandir köyünde Tandogan’in kabrinde bir anma töreni gerçeklestirilecek. Düzenlenen törene ise, Istanbul Vali Yardimcisi Niyazi Erten, Pendik Kaymakami Hülya Kaya, Istanbul Tersane Komutani Tugamiral Recep Erdinç Yetkin’de katildi.

Komutanlarina vefa göstergesi olarak pedal çevireceklerini belirten Abdurrahman Çolak, "Buradan çikisla Ordu Persembe’ye gidecegiz. Komutanimiz Persembeli’ydi. Onun anisina böyle bir bisiklet turu düzenledik. Anisini yasatmak amaciyla buradan Persembeye kadar pedal çevirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA