Kirklareli Valisi Osman Bilgin Misinli-2 Kuyusunda Incelemelerde Bulundu

Kirklareli Valisi Osman Bilgin Misinli-2 kuyusunda incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, “Bu kuyuda bu güne kadar Kirklareli il sinirlari içerisinde 63 dogalgaz kuyusu vardi ve bu 64. kuyu. Bu 63 kuyudan toplam yillik üretim miktari 200 bin metreküp. Ama sadece Misinli 2 kuyusundan günlük 1000 varil petrol esdegeri karsiligi olmak üzere 200 bin metreküp dogalgaz çikmakta” dedi.

Kirklareli Valisi Osman Bilgin Misinli-2 Kuyusunda Incelemelerde Bulundu
Kirklareli Valisi Osman Bilgin Lüleburgaz ilçesine bagli Büyükkaristiran beldesindeki Misinli-2 kuyusunda incelemelerde bulundu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in geçtigimiz günlerde Diyarbakir’daki Akoba-1, Yenisehir-1 ve Kirklareli’ndeki Misinli-2 kuyularindaki sevindirici müjdenin ülke açisindan büyük önem tasidigini belirten Vali Osman Bilgin emegi geçen basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere herkese tesekkür etti.

Vali Bilgin, Kirklareli Misinli-2 kuyusunun kentte bulunan diger 63 kuyuya esdeger oldugunu belirterek, ”Su anda Misinli-2 kuyusundayiz. Sayin Cumhurbaskanimizin açikladigi özellikle Diyarbakir ve ilimiz açisindan önemli bir müjde olarak açikladigi kuyunun basindayiz suanda. Bu kuyuda bu güne kadar Kirklareli il sinirlari içerisinde 63 dogalgaz kuyusu vardi ve bu 64. kuyu. Bu 63 kuyudan toplam yillik üretim miktari 200 bin metreküp. Ama sadece Misinli-2 kuyusundan günlük 1000 varil petrol esdegeri karsiligi olmak üzere 200 bin metreküp dogalgaz çikmakta. Yani baktigimizda 1 kuyudan çikarilan miktar bundan önceki toplam 63 kuyunun tamamina esdeger” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ve Türkiye Petrollerinin son dönemde büyük özveri ve ülke açisindan büyük önem tasiyan müjdelerin verdigini ifade eden Vali Bilgin, “Enerji Bakanligimiz son dönemde çok önemli çalismalar yapiyor. Karadeniz sahalari, Amasra sahasi, Sakarya sahlarinda çok büyük kesifler yapildi. Türkiye Petrolleri son dönemde ülkemiz için halkimiz için son derece sevindirici çalismalar yapti. Ithalat kalemleri içerisinde çok önemli yer tutan ve çok yüksek meblag ödeyerek cari açik olusuna sebep olan hem dogalgaz hem de petrol açisindan ülkemize sevindirici müjdeler verdiler. Çalisinca, üretince ve mücadele verince ülkemizin dogal zenginliklerinin oldugunu ve bunlarinda çikarilabilecegini görmüs olduk” seklinde konustu.

Öte yandan Kirklareli Misinli-2 kuyusu drone ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA