Kanada'da Müslüman Aileden 4 Kisiyi Öldüren Zanli Hakim Karsisinda

Kanada’nin Ontario eyaletinde 6 Haziran’da Müslüman aileden 4 kisiyi araci ile çarparak öldüren ve 9 yasindaki 1 çocugu yaralayan Nathaniel Veltman isimli zanli hakim karsisina çikti.

Kanada'da Müslüman Aileden 4 Kisiyi Öldüren Zanli Hakim Karsisinda
Kanada’nin Ontario eyaletine bagli Londra kentinde 6 Haziran’da yerel saatle 20.40’da Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldirimda yürüdükleri sirada 20 yasindaki Nathaniel Veltman araci ile çarpmis, olayda aileden 4 kisi hayatini kaybetmis, 9 yasinda 1 çocuk da yaralanmisti. Kanada’yi derinden yaralayan bu saldirinin ardindan zanli Veltman, bugün hakim karsisina çikti. Dört birinci derece cinayet, bir cinayete tesebbüsten ve kasten yaralamadan suçlanan Veltman’in davasinin pazartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor. Mahkeme salonu ziyaretçilere kapatilirken, durusmaya yayin yasagi getirildi.

Londra Müslüman Cami ise, hükümetin her kademesi arasinda Islamofobi konusunda ulusal bir zirve çagrisinda bulundu.

Saldirida, 46 yasindaki Salman Afzaal, 44 yasindaki esi Madiha Salman, 15 yasindaki kizlari Yumna Salman ve Afzaal’in 74 yasindaki annesi hayatini kaybetmis, çiftin 9 yasindaki oglu Fayez Afzaal’in ise agir yaralanmisti.

Trudeau saldiriyi “terör saldirisi” olarak nitelendirmisti

Kanada Basbakani Justin Trudeau, Müslüman aileye düzenlenen saldiriyi “terör saldirisi” olarak nitelendirmis, "Bu, topluluklarimizdan birinin kalbinde nefretin motive ettigi bir terörist saldiriydi" demisti.
Kaynak: İHA