HDP, Annelerin Sesini Müzikle Bastirmaya Çalisti

Van’da evlatlarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini belirterek 27 Subat’tan bu yana her hafta HDP Il Baskanligi önünde oturma eylemi yapan 32 ailenin mücadelesi sürerken, HDP’liler annelerin sesini müzikle bastirmaya çalisti.

HDP, Annelerin Sesini Müzikle Bastirmaya Çalisti
Van’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, 27 Subat’tan bu yana her hafta partinin il baskanligi binasi önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalisiyor. Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan ailelerin Diyarbakir’da baslattigi eylemin ardindan Van’daki aileler de 15’inci haftada HDP il binasi önünde eylemlerini sürdürüyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan ve sayilari artarak 32’yi bulan aileler, kentin en islek noktasi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki ‘Daglari kurtlara kuslara birakin’, ‘Evlat nöbetindeyiz’, ‘Çocuklarimizi istiyoruz’, ‘Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak’, ‘Artik yeter! Yakamizdan düsün’, ‘Anneler nöbette’ ve ‘Evlat nöbetindeyiz Van anneleri’ yazili dövizlerle yürüyerek HDP ve PKK aleyhine slogan atti.

“HDP’nin bu dünyadan silinmesini istiyorum”

Bitlis’ten gelerek eyleme katilan ve 2015 yilinda oglu Yetis’in PKK tarafindan götürüldügünü ifade eden Saliha Mert isimli anne, öncelikle PKK’ya destek veren HDP’nin bitmesi gerektigini söyledi.

Mert, “HDP çocugumu versin, tüm ailelerin, tüm anne ve babalarin çocuklarini versin. Burada hepimiz ayniyiz ve ayni aciyi yasiyoruz. Biz sadece canlarimizi, çocuklarimizi istiyoruz. HDP bitsin buradan gitsin, HDP gibi siyasi bir partiyi burada istemiyoruz, kapansin gitsin. Bu aciyi bana 7 yildir yasatiyor. 7 yildir neler yasadigimizi bir biz biliyoruz. Bizden bir can çalmislar, o canimizi istiyoruz. Müzikleriyle sesimizi sindirmeye çalisiyorlar, onlara lanet olsun. HDP Kürt partisi degil, bende kürdüm, onlar bize layik olamaz, yok olsun gitsinler. Onlar benden oglumu, Yetis’imi çaldi. Bizim bu eylemimize saygi göstermeleri gerekirken müziklerle sesimizi sindirmeye çalisiyorlar. Bu seslemi bizi susturacaklar, asla susmayacagiz. Onlar bizim acilarimiza karsilik müzik çaliyorlar, onlarin bu dünyadan silinmelerini istiyorum. Bizim sesimiz, onlardan daha çok çikacak” dedi.

17 yasinda kaçirilan Gülcan Biçer’in yengesi Seda Biçer ise “HDP burada dalga geçer gibi ‘hem çocuklarinizi kaçirdik, hem de alay ederek müzik çaliyoruz’ diyor. Buradan sana sesleniyorum Gülcan, ailen çok zor durumda, annen rahatsiz, bacin engelli sende çok iyi biliyorsun bunu gel, yeter artik” diye seslendi.
Kaynak: İHA