Esini Biçakla Öldüren Kadinin Ilk Durusma Yapildi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde tartistigi kocasini biçaklayarak öldürdügü iddiasiyla tutuklanan kadinin yargilanmasina baslandi.

Esini Biçakla Öldüren Kadinin Ilk Durusma Yapildi
Yahsi Mahallesi Oyder Caddesi Defne Sokak’ta 9 Aralik 2020 tarihinde 38 yasindaki S.D., ailevi meseleler yüzünden kocasi Vedat D. tartismaya basladi.

Tartismanin kavgaya dönmesi üzerine S.D., eline aldigi biçakla esini 22 yerinden biçakladi. Hastaneye kaldirilan Vedat D., yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen S.D.’nin yargilanmasina Bodrum Agir Ceza Mahkemesi’nde baslanirken durusmaya çiftin 2 çocugu, Vedat D.’nin anne babasi ile 2 kardesi, taraflarin avukatlari katildi.

Durusmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katilan S.D.’nin ifadesi alindi. S.D. ifadesinde olayin yasanmasini istemedigini fakat darp edilen çocuklarini korumak için bu hadisenin meydana geldigini söyledi.

Ardindan çiftin 2 çocugunun ve komsularindan birinin ifadesi alindi. Mahkeme heyeti eksikliklerin tamamlanmasi için durusmayi 3 Agustos tarihinde erteledi.

S.D.’nin avukati Funda Ekin, durusma çikisinda basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “Bugün dosyanin ilk durusmasi yapildi. Iddianamede kasten insan öldürme ve haksiz tahrik indirimi ile cezalandirilmasini istenmisti. Biz bugün hem iddianameye itiraz ettik. Mesru müdafaa kapsaminda gerçeklesen bir olay oldugunu düsünüyoruz. Olay sirasindaki heyecan ve korkuyla bu kastin asilarak bu ölümün gerçeklestigini düsünüyoruz. Durusmada S.D.’nin ifadesi alindi. Ifadesinde bu olayin yasanmasini istemedigini, çocuklarini korumak için bu hadisenin meydana geldigini oldukça açik ve düzgün sekilde anlatti. Olay sirasinda zaten spontane bir sekilde kendilerine karsi siddet uygulayan, kizlarini özellikle siddetten koruyamadigi için, darp edilmelerini engelleyemedigi için maktulun biçaga uzanmasi üzerine, ‘biçagi almasin yoksa bizi öldürür’ diye baslayan bir olay söz konusu. Bütün bunlari anlatti. Biz de bu anlamda mesru müdafaa savunmamizi verdik. Gelecek celseye kadar müvekkilin tahliyesini talep ettik” dedi.

Kaynak: İHA