Dünya Matematik Sampiyonlarindan Vali Memis'e Ziyaret

Erzurum Valisi Okay Memis, Uluslararasi CaribouMatematik Yarismalari’nda dünya birinciligi kazanan Bahçesehir Koleji Erzurum Kampüsü ögrencileri Yigit Can Aydin ve Defne Çelik’i makaminda kabul etti.

Dünya Matematik Sampiyonlarindan Vali Memis'e Ziyaret
Kanada merkezli olarak yilda 6 kez düzenlenen yarismaya dünyanin farkli ülkelerinden ögrenciler katiliyor. Her yil eylül ayinda baslayarak mayis ayinda son bulan yarismalar, online olarak gerçeklestiriliyor. Mayis ayinda düzenlenen yarismaya katilan Bahçesehir Koleji Erzurum Kampüsü 2. Sinif ögrencileri Yigit Can Aydin ve Defne Çelik, dünya sampiyonu olarak büyük basariya imza atti.

Vali Memis, Kampüs Müdürü Yasar Ispir ve ögretmenlerinin de hazir bulundugu ziyarette ögrencilerin önemli bir basari elde ettigini kaydederek, tebrik etti.

“Elde edilen basaridan dolayi gurur duyduk” diyen Memis, “Çocuklarimizi çok önemsiyoruz. Onlarin daha iyi bir egitim almasi adina devlet olarak her türlü imkâni olusturuyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerimiz bizim gelecegimizin teminatidir. Sizleri kutluyorum. Erzurum olarak uluslararasi alanda elde ettiginiz bu basariniz bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Basarilarinizin artarak devam edecegine yürekten inaniyorum. “ seklinde konustu.

Kampüs Müdürü Ispir de Vali Memis’e kabullerinden ötürü tesekkür ederek, ögrencilerin hem okullari hem de sehir için gurur kaynagi oldugunu söyledi.



Vali Memis, ziyaret sonunda ögrencilere çesitli hediyeler vererek, günün anisina hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA