Botanik Bahçe 300 Bitkiye Ev Sahipligi Yapiyor

Kahramanmaras’taki botanik bahçede yer alan birbirinden renkli bitkiler bölgeyi adeta endemik kimlige kavusturdu.

Botanik Bahçe 300 Bitkiye Ev Sahipligi Yapiyor
Dulkadiroglu ilçesi Kapiçam Tabiat Parki’nin içerisinde yer alan ve 11 hektari botanik bahçe olarak kullanilan alanda 300 farkli bitki yetistirildi. Bahçedeki bitkiler bölgede endemik, otsu ve odunsu görünümü peyzaj özelligi tasirken adeta görsel sölen sunuyor.

Yaslari 90 ila 120 arasinda degisen kizilçam agaçlari arasinda tavsan, sincap, sürüngenler, incir kusu, karatavuk gibi degisik kus türleri yasamlarini sürdürüyor. Ayrica alanda 2 göle seyir iskelesi ve doga egitim salonu yer aliyor.

Kent merkezine 13 kilometre mesafede bulunan 11 hektarlik botanik bahçe, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügünün teklifi ile Türkiye’nin 30’uncu tabiat parki ilan edildi.

Kapiçam Tabiat Parki ile içi içe olan Botanik Bahçesi Gaziantep karayolu ile Güney Dogu Anadolu Bölgesi, Adana karayolu ile Akdeniz Bölgesi, Kayseri karayolu ile Iç Anadolu Bölgesi ve Malatya karayolu ile Dogu Anadolu Bölgesine baglanan bir kavsak konumunda yer aliyor.

Bölgeyi ziyarete gelen Abidin Zorludere, “Güzel bir ortam bizde ilk kez geldik ailemizle. Dogasi ve havasi ile güzel bir ortam” dedi.

Kaynak: İHA