Bartin Üniversitesi Personeli Ve Ögrencilerine 'Afet Farkindalik Egitimi' Verildi

Bartin Üniversitesi’nde personel ve ögrencilere afetlere hazirlikli bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü olusturulmasi amaciyla “Afet Farkindalik Egitimi” verildi.

Bartin Üniversitesi Personeli Ve Ögrencilerine 'Afet Farkindalik Egitimi' Verildi
Içisleri Bakanligi tarafindan 2021 yilini “Türkiye Afet Egitim Yili” ilan edilmesinin ardindan Bartin Valisi Sinan Güner ile Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun tarafindan “Afet Farkindalik Egitimi Is Birligi Protokolü” imzalandi. Bu kapsamda Bartin Üniversitesi’nin 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nde ögrenimlerine devam ögrencilere 2 gün boyunca egitimler verildi.

Bartin Üniversitesi mezunlari ile akademik ve idari insan kaynaginin yogun ilgi gösterdigi egitimde, afet aninda yasamsal olarak nelere dikkat edilmeli, nasil önlemler alinmali ve afetlere hazir olma bilincinin olusturulmasina yönelik bilgiler verildi.

Bartin Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen egitimin, Ögr. Gör. Pelin Su Altan moderatörlügünde yapildi. Bartin Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü Arama ve Kurtarma Birim Sefi Niyazi Demirkiran’in konusmaci olarak katildigi etkinlikte bütünlesik afet yönetimi anlayisiyla toplumda önlem alma kültürünü önceleyen ve afet öncesi, sirasi ve sonrasina iliskin bilgi ve becerileri kazandirma, tutum ve davranis olusturmaya yönelik etkilesimli bir sunum gerçeklestirildi.

Afetlere her zaman hazirlikli olmak gerektiginin altini çizen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, verilen egitimin bir bilinç olusturmasi ve farkindaligi arttirmasi bakiminda oldukça önemli oldugunu ifade etti.

Rektör Uzun, “Yasadigimiz cografya afetlere her zaman hazirlikli olmayi gerektirmektedir. Bu dogrultuda Içisleri Bakanligimiz tarafindan ‘Afet Risklerine Karsi Hep Birlikte’ sloganiyla baslatilan ve 14 bakanlik ile AFAD’in (Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi) katildigi seferberlik oldukça önemli bir noktada durmaktadir. Afet öncesinde, afet esnasinda ve afet sonrasinda olabilecek pratik bilgilerin test edildigi ve egitimlerin verildigi bu seferberlikte oldukça faydali olacaktir. Bartin Üniversitesi olarak bizler de bu seferberlige katilarak tüm bilesenlerimizi bilgilendirdik. Nitelikli insan kaynagimiz ve yaptigimiz projelerle de bu sürece katkilar sunmaya devam ediyoruz. Bu düsüncelerle destekleri için Bartin Valimiz Sinan Güner basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum.” diye konustu.

Kaynak: İHA