AK Parti Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin'dan Ulasimla Ilgili Açiklama Açiklamasi

.

AK Parti Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, kentte yapilacak olan köprülü kavsak ve baglantili yollarla ilgili açiklamalarda bulundu.

Aydin, yazili açiklamasinda, Adiyaman'da trafik ve ulasim alaninda yeni ihtiyaçlarinin oldugunu ve vatandaslarin güvenli ve konforlu bir sehirde seyahat etmelerini saglamalari için çalistiklarini belirtti.

Bu kapsamda çalisma yapilacak yollardan bahseden Aydin, "Adiyaman hastane farkli seviyeli kavsagi ve Çelikhan baglanti yolu, Adiyaman - Kahta kara yolu üzerinde, Adiyaman - Çelikhan kara yolu ayrimi, Adiyaman Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi ve Adiyaman Sehirlerarasi Otobüs Terminali ile Adiyaman sehir merkezi baglantisinin oldugu noktada yapilmasi planlanmaktadir." ifadelerini kullandi.

Aydin, açiklamasinda sunlara yer verdi:

"Çelikhan il yolu baglantisinin geometrik standartlarinin yükseltilmesiyle, Çelikhan ilçesinin, Adiyaman sehir merkezi, Adiyaman Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesine ve Adiyaman Sehirlerarasi Otobüs Terminaline ulasiminin konforlu ve güvenli bir trafik akisinin saglanmasi amaçlanmaktadir. 2x81 m Köprüsü bulunan toplamda 1050 metre (2x2) uzunlugunda (baglanti yolu ile birlikte) farkli seviyeli kavsak yapim isi ve 2,25 kilometre Çelikhan Baglanti yolu (BY BSK) yapilmasi isinin ihalesi 29 Temmuz tarihinde yapilacaktir. Adiyaman trafik ve ulasimini akici, güvenli ve konforlu bir sekilde rahatlatacak olan bu önemli bir projenin hayata geçirilmesi noktasinda emegi geçen herkese sükranlarimi sunarim."
Kaynak: AA