Mezitli Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı
Mezitli Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis başkanlık vekillikleri, komisyon üyeleri ve çeşitli kuruluşlara temsilci seçimlerinin yapıldığı toplantıda tüm kararlar oy birliği ile alındı.

Mecliste ayrıca 2022 yılı bütçesi oluşturulurken toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe hazırlanması yönünde karar alındı. Bu kararın Türkiye’de bu yönde ilk olma özelliği de taşıdığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bütçemizi hazırlarken son derece hassas davranıyoruz. Bu bütçeyi hazırlarken Türkiye’de cinsiyete duyarlı bütçe hazırlayan öncü belediyeler arasında yerimizi alıyoruz. Bütçeyi en iyi şekilde idare ettiğimizi düşünüyorum. Belediye meclis üyelerimiz de oy birliği ile karar alarak bizlere büyük moral ve motivasyon sağlamışlardır. Tüm meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Pandemi sürecinde vatandaşların da desteğiyle krizden en az etkilenen belediyelerden birisi olduklarını ifade eden Tarhan, “Ayni ve maddi desteklerle kriz döneminde belediyemizden en az para çıkarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştık. İyiliksever Mezitli halkı gerek gıda kolisi gerekse maske dikimi ile büyük güç verdi. Yine Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yeni bir yardımlaşma dönemine daha giriyoruz. Yine belediyesine güvenen vatandaşlarımızın bizlere bu şekilde destek vereceklerinden hiçbir kuşkum yok. Özellikle pandemi sürecinde kapalı kalan esnafımıza destek olmak adına tabela ve reklam vergisi almadık. Bunun yanında başta çay ocaklarımız olmak üzere çeşitli çay, şeker gibi desteklerde bulunacağız” diye konuştu.
Toplantısının sonunda meclis üyelerine Mezitli Belediyesi tarafından hazırlanan ve otizmli Mert ve annesinin yaşadığı zorlukların konu edildiği ‘Benim Dünyam’ isimli kısa film izlettirildi.
