Eregli Galericiler Sitesi Yeni Yerinde Hizmete Girdi

Zonguldak'ta 38 is yeri ve 5 sosyal tesisin içerisinde bulundugu Eregli Galericiler Sitesi, yeni yerinde hizmet vermeye basladi.

Sitenin yönetim kurulu baskani Ali Yanik, yapimina 2017 yilinda Belen Mahallesi'nde baslanan sitede yer alacak ikinci el araba galerilerinin tasinma islemlerine basladigini ve isletmelerin yeni yerlerinde hizmete girdigini söyledi.

Samsun ve Düzce'nin ardindan Eregli'de galericilerin modern alanda toplandigini belirten Yanik, sunlari kaydetti:

"Ilçe merkezinde olan ikinci el araç satisi yapan otomobil galerileriyle ilgili yeni düzenlemelere gidildi. Yetki belgesi olmayanlarin artik bina altlarinda durmalari yasaklandi. Bizler de ilçemizdeki galericileri bir araya toplayan projeyi hayata geçirdik. Tasinma islemlerimiz basladi, bazi firmalar faaliyete geçti. Tamamen faaliyete geçmesiyle ilçe merkezindeki yaklasik 500 araç bu alana çekilmis olacak, dolayisiyla trafik yogunlugu ortadan kalkacak. Içerisinde sosyal tesisleri bulunan galericiler sitesine noter ve banka subelerinin gelmesi için çalismalarimiz var."

Eregli Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Cevdet Civelek de galericilerin modern alana kavustugunu, noter ve banka subelerinin gelmesiyle bölgedeki vatandaslarin rahat nefes alacagini söyledi.

Kaynak: AA