Palandöken'de Kayak Sezonunun Açilmasiyla Pistler Dolup Tasti

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde, kayak sezonunun açilmasiyla hafta sonu tatilini firsat bilen ziyaretçiler pistlere akin etti.

Türkiye'nin önemli kis turizmi merkezlerinden, ayni anda 12 bin kisinin kayak yapabildigi, teknik altyapisi, bes yildizli otelleri, kar kalitesi ve essiz doga manzaralariyla "Kayagin baskenti" olarak da adlandirilan Palandöken'de tatilciler kayagin tadini çikariyor.

Hafta sonu tatilinde Kayseri, Ankara, Bursa, Trabzon, Istanbul, Erzincan ve Izmir gibi illerden misafirleri agirlayan merkez, kayakseverlerle doldu.

Kar kalinliginin 55 santimetreyi buldugu kayak merkezine gelenler, kizaga bindi, snowboard ve kayak yaparak keyifli vakit geçirdi.

Ziyaretçiler, kurulan platformda canli müzik esliginde eglendi, zaman zaman halay çekti.

Kayseri'den Beyza Sorkulu, AA muhabirine, sezonun açilmasi üzerine geldigi Palandöken'de kayagin keyfini doyasiya yasadigini söyledi.

Bölgeyi çok begendigini belirten Sorkulu, "Burasi muhtesem güzellikte. Pistleri ve karin kalitesi, oteller son derece güzel. Burada kayak yapmayi seviyorum." diye konustu.

Enes Küçük ise Palandöken'de kayak yapmanin heyecanli oldugunu dile getirerek, bu heyecana herkesi ortak olmaya davet etti.

Kaynak: AA