Battalgazi Belediyesi 24 Metruk Binayi Yikti

Malatya'da Battalgazi Belediyesince bu yil 24 metruk bina yikildi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliligi olusturan metruk yapilarin yikimina edildi.

Battalgazi Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, vatandaslarin can ve mal güvenligini tehdit eden, gençler için tehlike arz eden ve kullanilamaz durumdaki terk edilmis yapilari tek tek tespit ederek resmi prosedürleri yerine getirdikten sonra yikimini gerçeklestiriyor.

Ekipler, son olarak Hasan Varol Mahallesi'nde terk edilmis, çevre ve insan sagligini tehdit eden 2 metruk binayi çevre güvenligini aldiktan sonra yikti.

Ilçe merkezi ve kirsal mahallelerde sorunsuz bir üst yapi için çalismalarini sürdüren belediye, çevre ve toplum sagligi ile güvenlik açisindan tehlike olusturan metruk yapilarda yikim çalismalarini sürdürüyor.

Belediye, 2021 yilinda toplam 24 metruk binanin yikimini gerçeklestirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, metruk yapilarin güvenlik açisindan ilçedeki mahalle sakinlerini tedirgin belirterek, ilçeyi metruk evlerden arindirip, güvenli yasam alanlari olusturma noktasinda adimlar atiklarini kaydetti.

Kaynak: AA