Herkes Eglenirken Onlar Yogun Bakim Ünitesinde Covid-19 Hastalarina Nefes Oldu

Antalya’da saglik çalisanlari 2022’ye girerken Covid-19 servislerinde hastalari için mücadelelerini sürdürdü. Yogun bakim ünitesindeki görevlerini yeni yila girerken aksatmayan saglik çalisanlari yakinlariyla görüntülü konusarak hasret giderdi.

Herkes Eglenirken Onlar Yogun Bakim Ünitesinde Covid-19 Hastalarina Nefes Oldu


Korona virüs (Covid-19) salginiyla mücadelenin ön cephedeki kahramanlari saglik çalisanlari 2022’i yilini da görevleri basinda karsiladi. Saglik çalisanlari, yogun bakimlarda Covid-19 servislerinde yil boyunca hastalari için verdikleri mücadeleye senenin son gecesinde de devam etti. Kepez Devlet Hastanesi Covid-19 klinigi ve yogun bakim servisinde çalisan saglikçilar, 2022 yilinda salginin sona ermesini diledi. 2 yildir üzerlerindeki koruyucu ekipmanlarla hastalarina sifa olmak için mücadele eden saglik çalisanlari, yeni yili sevdiklerinden ve çocuklarindan uzak bir sekilde karsiladi. 6 yildir yogun bakim hemsireligi yapan Merve Idem Çelik, 2 yasindaki oglu Deniz Çelik’i cep telefonuyla görüntülü aradi. Ogluyla hasret gideren Çelik, seneye birlikte olmayi temenni etti.

"Yilbasinda da nöbetteyiz"

Yogun bakim hemsiresi Abdullah Erdem, 2021 yilinin zorlu geçtigini belirterek, “Asilama basladiktan sonra vaka sayisi düsmeye basladi.

Vatandaslarimizdan asi olmalarina devam etmesini istiyoruz. Ekip arkadaslarimla 24 saat hizmet veriyoruz. Yilbasinda da nöbetlerimize devam ediyoruz. Daha iyi bir günlerin gelmesini diliyorum” dedi.



"Yogun bakimda görüsmeyelim"

Merve Idem Çelik, hem saglik çalisanlarinin hem de vatandaslarin zor bir süreçten geçtigini ifade ederek, “En kisa sürede pandeminin bitmesini istiyoruz. Asi olalim, yogun bakima düsmeyelim. Yogun bakimda yatan hastalarimiz serçe parmaklarini oynatmaya muhtaç duruma geliyorlar. Asimizi olalim, kurallara uyalim yogun bakimda görüsmeyelim. Insallah Covid-19 hayatimizdan çikar gider, normal yasantimiza biran önce döneriz. Herkese saglikli bir yil dilerim” diye konustu.

Kaynak: İHA