Adana'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 100. Yil Dönümü Kutlaniyor

Adana'nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü dolayisiyla Adana Valiligi öncülügünde, Adana Ticaret Odasi (ATO), Adana Ticaret Borsasi (ATB), Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Baskanligi ve Adana Sanayi Odasi'nin (ADASO) katkisiyla “5 Ocak ortak etkinligi” gerçeklestirildi.

ATO Yönetim Kurulu Baskani Atila Menevse, ADASO Sakip Sabanci Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen etkinlikte, Adana'nin kahramanlik destani yazan bir sehir oldugunu belirtti.

Menevse, "5 Ocak bizler için büyük bir gün. Kahramanlarimizin yaptigi fedakarliklari unutamayiz. Adana’nin isimsiz kahramanlari bundan tam 100 yil önce büyük bir destan yazdilar." ifadelerini kullandi.

ATB Yönetim Kurulu Baskani Sahin Bilgiç, Adana'nin düsman isgalinden kurtarilmadan önce 1913 yilinda "Pamuk Borsasi" olarak kurulup faaliyete geçen ilk borsalardan olduklarini ifade etti.

Tarihe not düsülen günlerin arifesinde kurtulusun 100. yilini 100 degisik etkinlikle kutlamanin kendilerine nasip oldugunu belirten Bilgiç, Cumhuriyetin 100. yili olan 2023’te 25 milyar olan islem hacmi hedeflerini geçmeyi arzuladiklarini vurguladi.

Adana OSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü, günümüz dünyasinda esas savaslarin artik ekonomik güçle yapildigini belirterek, “Bugün Mehmetçiklerimiz omuzlarinda silahla bu vatan için nasil nöbet tutuyorsa, biz de çok çalisarak vatan borcumuzu ödemek zorundayiz.” degerlendirmesinde bulundu.

ADASO Yönetim Kurulu Baskani Zeki Kivanç, Anadolu’da yakilan kurtulus mesalesinin ilk kivilciminin Adana'dan çakildigini bildirdi.

Kivanç, "Kurtulus mücadelemize baktigimizda millet olarak ne kadar zorlu bir sinav verdigimizi, bu günlerimizi bizlere armagan eden ecdadimiza ne kadar borçlu oldugumuzu daha iyi anliyoruz.” ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA