Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Karabük'te Konustu Açiklamasi

'Kara yollarinda, demir yollarinda, hava yollarinda vatandasimizin yasam kalitesini yükseltecek, yollari kisaltacak, trafik güvenligini artiracak, saymakla bitmeyecek çok büyük, dev eserler Sayin Cumhurbaskanimiz liderliginde, AK Parti hükümetleri sürecinde kazandirildi. Bunlar artarak devam edecektir' 'Türk parasinin deger kazanmasina üzülenlerden bu vatana, millete hayir gelmez. O yüzden bizim çok çalismamiz, bunu bütün vatandaslarimiza teskilatlar olarak anlatmamiz lazim' 'Sunu açikça söylemek istiyorum; muhalefet etmek demek vatanina milletine yapilan hizmete düsmanlik etmek degildir. Vatanimiza, milletimize hizmetimizi artiracak her türlü elestirinin basimizin üzerinde yeri var ama son 19 yildir bu memleket için yapilmis bu kadar hizmeti hor görmek, kötülemeye çalismak bir Türk vatandasina hiçbir zaman yakismaz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, kara, demir ve hava yollarinda vatandasin yasam kalitesini yükseltecek, yollari kisaltacak, trafik güvenligini artiracak, saymakla bitmeyecek dev eserlerin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, AK Parti hükümetleri döneminde ülkeye kazandirildigini, bunlarin artarak devam edecegini bildirdi.

Bakan Karaismailoglu, Karabük Valiligini ziyaretinde, Vali Fuat Güler, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Günes, AK Parti Il Baskani Ismail Altinöz, diger protokol üyeleri ve kurum müdürleri tarafindan karsilandi.

Valilik Seref Defteri'ni imzalayan Karaismailoglu, daha sonra Vali Gürel'den çalismalarina iliskin bilgi aldi.

Ardindan AK Parti Il Baskani Ismail Altinöz'ü ziyaret eden Karaismailoglu, il binasinda partililerle bir araya geldi.

Karaismailoglu, burada yaptigi konusmada, vatandaslarin ihtiyaçlarina göre proje ürettiklerini ve bunlari kente kazandirma telasinda olduklarini söyledi.

- "Uzayda, kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacagiz"

Karaismailoglu, 2002'den bu yana Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in önderliginde, Türkiye'de hayal edilemeyen pek çok çalismanin hayata geçirildigini vurgulayarak, bu büyük degisim ve dönüsüm sürecinin devam ettigini dile getirdi.

Geçen hafta Türksat 5B uydusunun uzaya gönderildigini hatirlatan Karaismailoglu, "Neredeyse 2021 yilini bir uyduyla açtik, uyduyla kapatiyoruz. Bunlar dünya ölçeginde çok büyük isler. Anavatan, Mavi Vatan ve uzay vatan... Artik Türkiye'nin gücünü bütün dünya görmüs oldu. Her zaman söyledigimiz gibi uzayda izi olmayanin, dünyada gücü olmaz. Dünyanin en önde gelen ülkelerinden bir olarak uzayda da ülkemizi en iyi sekilde temsil ediyoruz. Ayrica 2023 yilinda uzaya firlatacagimiz Türksat 6A uydusuyla da uzayda, kendi uydusuyla temsil edilmis dünyadaki ilk 10 ülkeden biri olacagiz. Bunun gibi kara yollarinda, demir yollarinda, hava yollarinda vatandasimizin yasam kalitesini yükseltecek, yollari kisaltacak, trafik güvenligini artiracak, saymakla bitmeyecek çok büyük, dev eserler Sayin Cumhurbaskanimiz liderliginde, AK Parti hükümetleri sürecinde kazandirildi. Bunlar artarak devam edecektir." dedi.

Karaismailoglu, bölünmüs yol uzunlugunun 28 bin 500 kilometreye ulastigini, bu yollar sayesinde trafik kazalarinda yüzde 82'ye varan azalma yasandigini belirterek, bu sayede her yil 12 bin can kaybinin önüne geçildigini ifade etti.

Bölünmüs yollar sayesinde yakit ve zaman tasarrufu elde edildigini dile getiren Karaismailoglu, can ve mal kaybinin önüne geçilmesi, çevrenin korunmasi açisindan yapilan yollarin önemli oldugunu vurguladi.

Karaismailoglu, altyapi açigini son 19 yilda yapilan çalismalarla büyük ölçüde kapattiklarini belirterek, "Artik bundan sonra gelecek nesiller yol, köprü, kavsak, hava limani ve hava yollarini ya da demir yollarini düsünmeyecek. Artik bundan sonra teknolojiyle ugrasacaklar, inovasyonla ugrasacak gençlerimiz bu güçlü altyapi sayesinde. Bölgenin ulasiminda erisilebilirligini ne kadar kolay, kaliteli ve güvenli saglarsaniz o bölgenin gelismisligi de o denli artiyor. Bunlarin hepsi artarak devam edecektir." diye konustu.

Bakan Karaismailoglu, sorumluluklarinin bilinciyle son 19 yildir yasanan gelismelerin üzerine daha fazlasini koymak için daha çok çalismak zorunda olduklarini ifade etti.

Dövizdeki dalgalanma nedeniyle muhalefet partilerinde bazi beklentilerin olusmaya basladigina dikkati çeken Karaismailoglu, sunlari söyledi:

"Sunu açikça söylemek istiyorum; muhalefet etmek demek vatanina milletine yapilan hizmete düsmanlik etmek degildir. Vatanimiza, milletimize hizmetimizi artiracak her türlü elestirinin basimizin üzerinde yeri var ama son 19 yildir bu memleket için yapilmis bu kadar hizmeti hor görmek, kötülemeye çalismak bir Türk vatandasina hiçbir zaman yakismaz. Bunun altini çiziyorum; Türk parasinin deger kazanmasina üzülenlerden bu vatana, millete hayir gelmez. O yüzden bizim çok çalismamiz, bunu bütün vatandaslarimiza teskilatlar olarak anlatmamiz lazim."

Karaismailoglu, 19 yildir Türkiye'deki büyük dönüsümü bütün dünyanin gördügüne isaret ederek, "Yaptigimiz sirf ulastirma altyapilari sayesinde ülkemizde yilda 13,4 milyar dolarlik tasarruf saglamistir. Bunlar çok kiymetli degerler. Belki bu tartismalar birkaç yil sonra kaybolacak ama bu yapilan projeler yüzyillar boyu bu memlekete hizmet edecek. Bu tartismalarin hepsi unutulacak önümüzdeki yillarda ama Çanakkale Köprüsü 100 yilin üzerinde kullanilacaktir. Osmangazi Köprüsü yüzyillar boyu hizmet edecektir. Bu otobanlar, yollar, demir yollari, hepsi bu vatan için, bu millet için. Bunlar bu ülkenin kiymeti, degeridir. Bunlari gelecek nesiller daha iyi anlayacaktir. O yüzden biz haksiz elestirilere aldirmadan vatanimiza, milletimize nasil hizmet edecegiz onun çabasi içinde olacagiz." ifadelerini kullandi.

- "Dünyada söz sahibi bir Türkiye için hep beraber çalismaya devam edecegiz"

Cumhurbaskani Erdogan'in liderliginin ve vizyonunun getirdigi yeniliklerin artarak devam edecegini dile getiren Karaismailoglu, "Teskilatlar, partimizin, hükümetimizin kilcal damarlaridir. Siz bunlari bütün evlere girerek, bütün yaptigimiz hizmetleri, yapilacak hizmetleri ve artik dünyaya yön veren bir ülkeyi bütün vatandaslarimiza anlatip 2023'e güçlü bir sekilde aktardiktan sonra artik Türkiye'yi kimse tutamayacak. Dünyanin gelismis en büyük 10 ekonomisi arasina girecek olan Türkiye Cumhuriyeti'ni artik bütün dünya görecektir. Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir Türkiye için hep beraber çalismaya devam edecegiz." diye konustu.

Karaismailoglu, son iki yilda Kovid-19 salgini sürecinin dünyadaki bütün dengeleri sarstigini ama Türkiye'nin bundan bütün tedbirlerini alarak daha güçlü sekilde çiktigini ve çikmaya da devam ettigini belirterek, "Biz 2019 yilindan sonra 2020 yilinda bu Kovid-19 salgin sürecine ragmen yatirimlarimizin yüzde 50 daha fazlasini yaptik. 2021'de ayni sekilde artarak devam ediyor." dedi.

Yorulmadan çalismaya devam edeceklerini vurgulayan Karaismailoglu, "2023 bizleri bekliyor. Hep beraber güçlü bir sekilde bunu atlattiktan sonra artik yine milletimize, vatanimiza hizmet yolunda hep beraber devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Daha sonra MHP Il Baskanligina geçerek Il Baskani Adem Kar ile görüsen Bakan Karaismailoglu, ardindan esnafi ziyaret etti.
Kaynak: AA