Artvin'de Yaban Hayvanlari Için Dogaya Yiyecek Birakildi

Artvin'de yogun kar yagisi sonrasi yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlari için yemleme çalismasi yapildi.



Doga Koruma ve Milli Parklar Artvin Sube Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Kafkasör Yaylasi'nin farkli noktalarina ot ve bugday birakti.

Ekiplerin çalismasina katilan Vali Yilmaz Doruk, gazetecilere, Artvin'de iki gündür yogun kar yagisinin etkili oldugunu söyledi.

Artvin'in dogal güzelliginin yani sira yaban hayatiyla da zengin bir sehir oldugunu belirten Doruk, "Bugün ilimizin en önemli turizm merkezlerinden 1200 rakimli Kafkasör Yaylasi'ndayiz. Kafkasör, yaban hayati bakimindan zengin bir bölge. Yogun kar yagisi sonrasi, yaban hayvanlari yem bulmakta güçlük çekiyor. Böyle durumlarda Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü ekiplerimizce yemlemem yapiliyor." dedi.

Doruk, 2021-2022 için planlanan yemleme çalismasinin kentteki 10 devlet avlagi ve 1 yaban hayati gelistirme sahasinda, özellikle yaban keçileri ve çengel boynuzlu dag keçilerinin yogun yasadigi yerlerde yapilacagini ifade ederek, "Kuslar için özellikle yol kenarlarinda ve sehir merkezlerinde yemleme yapilmaktadir. Yemleme çalismalarinda büyük memeli yaban hayvanlari için saman, ot, sebze ve meyve artigi, kuslar için de bugday, arpa ve misir kullanilmaktadir." diye konustu.

Kaynak: AA