Türkiye'nin Gözde Kis Turizm Merkezi Palandöken Yilbasina Hazir

Otellerin büyük oranda doldugu Palandöken Kayak Merkezi, çok sayida yerli ve yabanci turiste unutulmaz bir yilbasi gecesi yasatacak Merkezdeki bir otelin genel müdürü Ömer Akça: 'Su an pistlerde sikistirilmis karla bir metreye yakin kar var. Yilbasi rezervasyonlarinda birçok otelimizde yüzde 100 doluluk saglandi. Bazi otellerde ise yüzde 85 oraninda doluluk var' 'Yilbasinda her otelin kendine özel programlari var. 23 gün eglence yapanlar var. Havai fisek ve mesaleli gösteriler basta olmak üzere degisik aktivite ve animasyonlar, özel menüler var'

YUNUS HOCAOGLU - Dik yamaçlari, dogal güzellikleri ve uzun pistleriyle her yil binlerce kayakseveri agirlayan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, yilbasinda yurt içi ve disindan gelecek misafirlerine eglenceli anlar yasatacak.

Uçaklarin güvenli inis kalkisini saglayan CAT 3A sistemi bulunan Erzurum Havalimani ile yakinligi nedeniyle özellikle yurt disindan turistlerin yani sira yerli turistlerin de tercih ettigi Palandöken, çam agaçlari arasinda yer alan ve yenilenen pistleriyle her yil binlerce kayakseveri misafir ediyor.

Hem profesyonel hem de acemilerin kayak yapabilecegi bir çok alternatif piste sahip olmasiyla kis turizminin parlayan yildizi olan Palandöken'deki otel sahipleri ve turizmciler, yeni yila kayak yaparak girecek turistler için gerekli hazirliklari tamamladi.

Kar kalinliginin suni kar püskürtülerek 1 metreye ulastigi ve yilbasi rezervasyonlari ile otelleri büyük oranda dolan merkezde, tüm eksikler giderilerek yeni yila sayili günler kala coskulu eglenceler için geri sayim basladi.

Bu yil yabanci konuklarin yani sira daha çok yerli kayakseverleri agirlayacak merkezde, yilbasi gecesi havai fisek ve kayakçilarin mesaleli gösterilerinin yani sira çesitli aktivitelerle tatilciler keyifli anlar yasayacak.

Palandöken'deki otellerden birinin genel müdürü Ömer Akça, AA muhabirine, aralik ayinda kayak sezonunu açtiklarini, gelenlerin tatillerinden memnun oldugunu söyledi.

Otellerde önemli ölçüde doluluk yakaladiklarini belirten Akça, "Su anda subat ve mart aylarinin da rezervasyonlari gelmeye basladi. Kayakçilarimiz inanilmaz memnun. Su an pistlerde sikistirilmis karla bir metreye yakin kar var. Yilbasi rezervasyonlarinda birçok otelimizde yüzde 100 doluluk saglandi. Bazi otellerde ise yüzde 85 oraninda doluluk var." dedi.

- "Personel ve otellerimiz yilbasina hazir"

Akça, yilbasinda her otelin kendine göre program düzenleyecegini ifade ederek, "2-3 gün eglence yapanlar var. Havai fisek ve mesaleli gösteriler basta olmak üzere degisik aktivite ve animasyonlar, özel menüler var. Bunlarin hepsinin hazirligi yapildi. Personel ve otellerimiz yilbasina hazir. Misafirlerimiz insallah bu yil da güzel bir yilbasi tatili geçirecek." diye konustu.

Palandöken Kayak Merkezi'nin uzun süre kayak imkani sagladigini dile getiren Akça, söyle konustu:

"Biz Palandöken'deki turizmciler her yil oldugu gibi Türkiye'deki kayak sezonunu ilk açip son kapatan ve en uzun kayak süresi olan merkez olmaktan gururluyuz. 12 saat güvenli sekilde kesintisiz kayak imkani sagliyoruz. Misafirlerimiz de bu durumdan memnun ve bu yüzden bizi tercih ediyor. Misafirlerimizin yüzde 90'i yerli. Çevre illerden de var ama Istanbul, Ankara ve Izmir yogunlukta. Yüzde 10'luk yabanci misafirlerimiz var onlara da hizmet etmenin mutlulugunu yasiyoruz."

Palandöken'deki baska bir otelin genel müdürü Ali Güney ise Palandöken Kayak Merkezi'ne yilbasinda tüm kayakçilari beklediklerini anlatarak, tüm tedbirleri aldiklarini, 26 Aralik itibariyle Ukrayna'dan özel seferlerin düzenlenecegini, yilbasinda yerli ve yabanci turistlerin iyi bir tatil geçireceklerini anlatti.
Kaynak: AA