SAÜ'de 'Mezheplerin Dogusunda Siyaset Ve Yönetim' Semineri

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ilahiyat Fakültesi’nde Dr. Ögr. Üyesi Mücahid Dündar tarafindan ‘Mezheplerin Dogusunda Siyaset ve Yönetim’ baslikli seminer düzenlendi.

SAÜ'de 'Mezheplerin Dogusunda Siyaset Ve Yönetim' Semineri
SAÜ Ilahiyat Fakültesi’nde Temel Islam Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsaminda Dr. Ögr. Üyesi Mücahid Dündar tarafindan ‘Mezheplerin Dogusunda Siyaset ve Yönetim’ baslikli seminer gerçeklestirildi.

Ilahiyat Fakültesi Konferans Salonunda pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçeklestirilen seminere, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Bostanci, Temel Islam Bilimleri Bölümü Baskani Prof. Dr. Süleyman Akkus, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Sunuculugunu Ars. Gör. Furkan Ramazan Öge’nin yaptigi seminerin açilis konusmasi, Temel Islam Bilimleri Bölümü Baskani Prof. Dr. Süleyman Akkus tarafindan gerçeklestirildi.

Prof. Dr. Akkus, Islam dünyasinda ve Orta Dogu’da mezhepler arasindaki farkli görüs ve kanaatlerin günümüzde bazi sorunlara yol açabildigini belirterek, seminerde ele alinan konunun öneminden bahsetti. Dr. Ögr. Üyesi Mücahid Dündar, ‘Mezhepleri siyaset ve yönetimin ortaya çikardigi’ seklindeki yaygin kabulü paylasmadigini ifade etti.

Bunun bir müstesrik kabulü oldugunu ve tartismaya açik oldugunu kaydeden Dr. Dündar, bu yaklasimin bir inanç ya da mezhebin ortaya çikisinda pragmatik bir sebep arayan determinist düsünce yapisindan kaynaklandigini söyledi.

Kaynak: İHA