25. Zoom Uluslararasi Haber Görüntüleri Yarismasi'nda IHA'ya 3 Ödül

Ihlas Haber Ajansi, 25. Zoom Uluslararasi Haber Görüntüleri Yarismasi’nda 3 dalda ödüle layik görüldü.

25. Zoom Uluslararasi Haber Görüntüleri Yarismasi'nda IHA'ya 3 Ödül


Türkiye Haber Kameramanlari Dernegince düzenlenen 25. Zoom Uluslararasi Haber Görüntüleri Yarismasi’nin ödül gecesi, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun’un katilimi ile Iletisim Baskanliginin binasinda düzenlendi.

Basin camiasindan çok sayida muhabir ve kameramanin katildigi toplantida, Türkiye Haber Kameramanlari Dernegi Baskani Aytekin Polatel de yer aldi.

Birçok televizyon kanalindan 20 jürinin degerlendirme yaptigi yarismada, Ihlas Haber Ajansi 3 dalda 3 ödül aldi. Gazeteci Muharrem Sarikaya’nin çirkin ve küstah saldirisina maruz kalan IHA Gaziantep Bölge Muhabiri Ahmet Demir’e meslekte vefa ödülü, Istanbul’da pandemi yunuslari baslikli haberi ile Drone Serbest Kategorisi’nde IHA Istanbul Bölge Muhabiri Ahmet Faruk Sarikoç’a ve IHA’da çalistigi dönemde trafik kazasinda hayata tutundugu için Türker Bektas’a meslekte vefa ödülü layik görüldü.



“Bir yildan uzun bir süre yunuslarin geçisini bekledim”

Istanbul’da pandemi yunuslari baslikli haberi ile ödüle layik görülen IHA Muhabiri Sarikoç, insanlarin ödül aldigi haberi açtigi zaman çok kisa bir sürede izleyebildiklerini belirterek, “Ama bunun arkasinda büyük bir emek var. Bir yildan uzun bir süre yunuslarin geçisini bekledim. Hangi noktalarda daha fazla gözüktügünün arastirmasini yaptim. En çok gözüken noktalara gittim. Avantajim ise pandemide gemi trafigi biraz daha azaldigi için yunuslar daha görülebilir oldu. Drone ile beraber bütün sürüyü Istanbul Bogazi’nin turkuaz mavisinden geçerken görüntüledim” dedi.



“Asayis muhabirligini özlüyorum”

Meslekte Vefa Ödülü’ne layik görülen eski IHA muhabiri Türker Bektas, ödülü aldigi için çok mutlu oldugunu ifade ederek, “13 yil çalistigim bir kuruma röportaj verdigim için ayri mutluyum. Farkli bir duyguymus. 13 yil gazetecilik yaptim. 6 yildir da Cumhurbaskanligi basin ekibinde yer aliyorum. Tabii gazetecilik farkli bir duygu. Ama burada da Cumhurbaskanimiz ile çalisiyorum. Onun ekibinde yer almak benim için bir onurdur. Onunla görev yapmak bizim için sereftir. Bugün ödülümü Iletisim Baskani Fahrettin Altun’un elinden almak benim için bir sereftir. Su anda onun personeliyim. Onun elinden ödül almak da beni mutlu etti. Asayis muhabirligini özlüyorum. Çünkü ben hareketi aksiyonu seviyordum. Savas muhabirligini de özledim” diye konustu.



“O isinden oldu ben ise ödül sahibi oldum”

Bir diger Meslekte Vefa Ödülü’nü alan Ahmet Demir ise layik görüldügü ödülü alirken çok duygulandigini dile getirerek, “Bu ödülü alirken çok duygulandim. Çok mutlu oldum. Bu ödüle beni layik gördükleri için çok tesekkür ederim. Çok kötü bir olay yasandi. Çok çirkin bir saldiriydi. Ancak hayat iste böyle bir sey. Ben tepki vermeyerek en büyük cezayi verdim. O isinden oldu ben ise ödül sahibi oldum. Bu isler böyle. Allah saygi gösterenin, sevgi verenin ve iyilik yapanin yaninda diyoruz. Ayni zamanda bu ödülü almamda bana yardimci olan kurumum Ihlas Haber Ajansina çok tesekkür ediyorum. Iyi ki varlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA