Kaybolan Isitme Ve Konusma Engelli Genç 40 Kilometre Ileride Bulundu, Hastanede Tedavi Altina Alindi

Bursa’nin Inegöl ilçesinde, ögle saatlerinde evinden çikan ve yaklasik 8 saattir kendisinden haber alinamayan isitme ve konusma engelli Mehmet Kardas (19) Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulundu.

Kaybolan Isitme Ve Konusma Engelli Genç 40 Kilometre Ileride Bulundu, Hastanede Tedavi Altina Alindi
Inegöl’ün Hamamli mahallesinde ikamet eden Kardas ailesinin 19 yasindaki isitme ve konusma engelli ogullari Mehmet, evden çikti ve bir daha geri dönmedi. Aksama kadar çevrede arama yapan ailesi, Mehmet’e ulasamayinca Jandarma komutanligi ekiplerine haber verdi. Jandarma ekipleri de AFAD, IHH ve INDAK arama kurtarma ekiplerine haber verdi. 70 kisilik Jandarma ve Arama Kurtarma ekipleri arazide arama çalismalarina basladi.

Bilecik’te bulundu

Kaybolan genç motosikletle seyir halindeyken, yakiti bitti. Ikameti Inegöl’ün Hamamli mahallesine 40 kilometre uzaklikta olan Bilecik’in Bozüyük ilçesine bagli Delielmacik mahalle mevkiinde 9 saat sonra bir sürücünün fark edip haber vermesiyle, ekiplerce bulundu. Yorgun ve soguktan üsümüs halde bulunan genç olay yerine sevk edilen Ambulansla Inegöl Devlet Hastanesine kaldirildi. Gencin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Tost almaya gitmis

Bulunan gencin annesi Ayse Kardas, "Oglum evden öglen çikti. Mahallemizden biri onu tost almaya göndermis. Oglumda yolu sasirmis. Bozüyük istikametine gitmis. Yolda bulunmus. Saglik durumu iyi. Biraz üsümüs. Isiniyor suan. Ekiplere tesekkür ederim." dedi.

Genci bulan araç sürücüsü Mustafa Acar ise,"Eskisehir’e giderken yol kenarinda motosikletin üzerinde oturan genci gördüm. Mehmet oldugunu bilmiyordum.

Eskisehir’e Inegöl’e dönerken haberleri gördüm. Mehmet’in babasini aradim, kaybin Mehmet oldugunu söyledi.

Bende seyir halindeyken Mehmet’i gördüm, yolun karsisina geçip yanina gittim. Sonrasinda ekiplere haber verdim." dedi.

Kaynak: İHA