ABD'de Siyahi Genci Suçsuz Yere Öldüren Polise Cinayet Davasi Açildi

ABD'de, siyahi vatandaslarin polis tarafindan suçsuz yere vurulmasiyla ilgili Ohio eyaletinde yeni bir cinayet davasi açildi.

Özel Savci Tim Merklle, Franklin Ilçe Serif Yardimcisi Jason Meade'i, 4 Aralik 2020'deki bir kaçakçilik operasyonu sirasinda olayla ilgisi olmadigi anlasilan siyahi Casey Goodson'u öldürmekle suçladi.

Merklle, bir süre önce emekli olan Meade'in, 23 yasindaki Goodson'un arkasi dönük oldugu halde birden fazla kursunla vurarak öldürmesiyle ilgili 3 ayri suçtan yargilanmasini istedi.

Olaydan yaklasik 1 yil sonra hazirlanan iddianamede, siyahi gencin kendisiyle ilgili olmayan bir operasyonda suçsuz yere vuruldugu, olay esnasinda disçi randevusundan dönen maktulün elinde bir paket sandviçle büyükannesinin evine girmek üzere oldugu belirtildi.

Meade'in avukati Mark Collins, yaptigi açiklamada, durusma günü müvekkilinin suçsuz oldugunu savunacagini belirtti.

Goodson'un annesi Tamala Payne de ayri bir basin toplantisinda, "Keder ve aci dolu bir yil geçirdik. Bu yilin her günü ailemle uyanip dogru olan için savas verdik." seklinde konustu.

Geçen yil polis tarafindan vurulan birçok siyahi Amerikalidan biri olan Goodson'un ölümü, Columbus kentinde birçok irkçilik karsiti gösteriye neden olmus, sehirdeki siyahilerle güvenlik güçleri arasinda gerilime yol açmisti.

Kaynak: AA