Kocayayla Geçidinde Kar Kalinligi 48 Santimetreye Ulasti

Kütahya’nin Domaniç ilçesini, Inegöl’e baglayan bin 500 rakimli Kocayayla geçidinde kar kalinligi 48 santimetreye ulasti. Tipiyle birlikte sik sik kapanan yolu karayollari ekipleri ara vermeden açarken, çevre illerden gelen dogaseverler de kendilerini karli daglara atiyor.

Kocayayla Geçidinde Kar Kalinligi 48 Santimetreye Ulasti
Kütahya’yi Bursa’ya baglayan Domaniç Çevre yolunun bin 500 rakimli Kocayayla geçidinde yaklasik bir haftadan beri araliksiz yagan kar, trafigi olumsuz yönde etkilerken, dogaseverler için bir eglence mekani oldu. Son yillarda özellikle hafta sonlarin da çevre illerden binlerce dogasever Domaniç daglarina gelerek çocuklariyla gönüllerince egleniyor. Doga fotografçilari ise Domaniç daginin essiz güzelliklerini fotografliyor.

Doga Fotografçisi Hakan Eliaçik, “Hiçbir yerde kar yokken Domaniç daglarinda kar oluyor. Manzarada çok güzel. O yüzden her yil kis aylarinda Domaniç daglarinda fotograf çekmeye gelirim” dedi.

Ailesi ile Domaniç Daglarina karin keyfini çikarmaya gelen Ismail Mavigil, “Domaniç daglarinin kari eksik olmuyor, en erken kar, buralara yagiyor, hafta sonu oldugu için ailecek arkadaslarla eglenmeye geldik” dedi.

Pazar günü yogunluk beklendiginden karayollari ekipleri, vatandaslarin ugrak yerlerindeki yollarda çalisma yapiyor.
Kaynak: İHA