Izmir Uluslararasi Mizah Festivali Basladi

Bu yil 5.’si düzenlenen Izmir Uluslararasi Mizah Festivali basladi.

Izmir Uluslararasi Mizah Festivali Basladi
Bu yil 5.’si düzenlenen Izmir Uluslararasi Mizah Festivali Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, sanatçilar ve Izmirli sanatseverlerin katilimiyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki açilis töreniyle basladi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, yaptigi konusmada, “Zorlu pandemi kosullarindan sonra böyle yüz yüze bulusabildigimiz sanat etkinliklerini, yasama dair umutlarimizi canli tutmasi açisindan da kiymetli olduguna inaniyorum. Sanat dünyasina damga vurmus birçok ustayi burada anacagiz. Onlarin eserleri ile bulusacagiz. Mizah sanatina çok degerli ustalar kazandiran ülkemizin, disiplinler arasi nitelikteki tek mizah festivali olan Izmir Uluslararasi Mizah Festivali’ne katki veren tüm dostlara tesekkür ediyorum. Çagimizin sorunlarina, mizahla özgün ve incelikli yorumlar getiren, zihin açan, yüregimize su serpen ve yüzümüzü güldüren tüm ustalara yürekten selam gönderiyorum. Bu sevincimizi paylastiginiz için hepinize ayri ayri çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



Ali Nesin, babasi Aziz Nesin’i anlatti

Festivalin yönetmeni Vecdi Sayar da müzik festivali için kendileriyle is birligi yapan kurumlara tesekkür ederek, birlikte çok verimli çalistiklarini söyledi.

Babasi Aziz Nesin’i anlatan Ali Nesin ise, Aziz Nesin’in çok komik, keyifli biri oldugunu belirterek, “Babam ile ilgili dikkatimi çeken bir sey var. Çocuklugundan beri tüm toplu fotograflarda hep en önde. Belli ki liderlik vasfi var. Her yere kendi fotograflarini koyardi. Kendine güvenini yitirmemek için bunu yaptigini düsünüyorum ama çok yalnizdi. Çogu zaman çok yalnizdi” ifadesini kullandi.

Baskan Soyer’e tesekkür

Gazeteci yazar Nazim Alpman da böyle bir festivalin düzenlenmesinden dolayi Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’e tesekkür ederek, “Güzel bir festival. Turhan Selçuk sergisi de olaganüstü. Turhan agabey bunu görse herhalde Antalya Devlet Tiyatrosu’nun oyununda mutlu oldugu kadar olurdu” derken mizah tarihçisi Turgut Çeviker ise Mizah Festivali’nin Türkiye’de gecikmis bir kültür etkinligi oldugunu belirterek düzenleyenlere tesekkür etti.

17-23 Aralik tarihleri arasinda düzenlenen festival, Balkan ülkelerinden gelen konuklari da agirlayacak.
Kaynak: İHA