Özbek Sanatçilar Istanbul'da Konser Verdi

Kültür ve Turizm Bakanliginin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 50 Özbek sanatçi, ''Özbekistan Kültür Günleri'' etkinlikleri kapsaminda sanatseverlerle bulustu.

Özbek sanatçilar, "Özbekistan Kültür Günleri" etkinlikleri kapsaminda konser verdi.

Kültür ve Turizm Bakanligi ile Özbekistan Kültür Bakanligi is birligiyle düzenlenen etkinlikte "Özbekistan Konseri" gerçeklestirildi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 50 Özbek sanatçi Mecidiyeköy Büyük Sahne'de gerçeklestirilen etkinlikte sahneye çikti.

Gulsanam Mamazoyitova, Otabek Muxammadzoxid ve Ozoda Nursayidaova'nin da aralarinda bulundugu sanatçilarin sahneye çiktigi gecede, Navbahor Dans Toplulugu da gösteri sundu.

Konserde "Nese", "Kara Gözlüm", "Neredesin", "Pervane", "Yigit", "Özbegim Atlasi", "Canona", "Asiklar" ve "Lezgi" gibi eserler seslendirildi.

"Özbekistan: Ipek Yolu'nun Kalbi" fotograf sergisinin de izlenime sunuldugu geceye, Özbekistan Kültür Bakan Yardimcisi Olimjon Mirzayev, Özbekistan'in Istanbul Baskonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev, çesitli ülkelerin konsolosluk yetkilileri ve sivil toplum kurulusu temsilcileri de katildi.
Kaynak: AA