Edirne'de Uluslararasi 3. Balkan Müzik Festivali Coskusu

Kültür Bakanligi, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve Edirne Vakiflar Bölge Müdürlügü destekleriyle Trakya Kültür, Sanat ve Egitim Vakfi (TRAKSEV) tarafindan düzenlenen Uluslararasi 3. Balkan Müzik Festivali'nde 19 Aralik'a kadar müzik ziyafeti sunulacak.

Klarnet sanatçisi Serkan Çagri, AA muhabirine yaptigi açiklamada, festivalin salgin nedeniyle geçen yil yapilamadigini animsatti.

Uluslararasi 3. Balkan Müzik Festivali'nde Edirne'nin degerli konuklari agirlayacagini belirten Çagri, "Edirne'mizin Avrupa'ya, Balkanlar'a açilan müzik kültürünü burada yasatmaya çalisiyoruz. Ayni zamanda Edirne'nin kültürel zenginlikleri de festival araciligiyla tanitiliyor." diye konustu.

Festivale dünyanin birçok yerinden müzikseverlerin geldigini aktaran Çagri, sunlari kaydetti:

"Bu yilki heyecanimiz sundan dolayi fazla. Araya giren zaman hem müzikten uzak kalmamizi hem de özlemimizi artirdi. Artik bu özlemi gideriyoruz. Bir araya geliyoruz tabi ki salgin dolayisiyla kontrollü bir sekilde mesafeler korunarak olacak. En azindan seyirciyle bulusabilecegiz. O bizim için büyük bir mutluluk. Bu süreçte dijital konserler, canli yayinlar yaptik ama seyirciyle bulusmaya benzemiyor. Bu yil festivalin yapilisi bizlere büyük bir mutluluk veriyor herkesi festivalimize bekliyoruz."

- "Festivalden Balkanlara seslenecegiz"

Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi, Devlet Konservatuvari Müdürü ve Balkan Senfoni Orkestrasi Sefi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, müzikseverlerin bir yildir bekledigi özlemin dinecegini ifade etti.

Ulusal ve uluslararasi sanatçilarin festivale katilacagini anlatan Zafer, "Trakya Üniversitesi ev sahipliginde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoglu'nun büyük destekleriyle 19 Aralik aksami Balkan Senfoni Orkestrasi Candan Erçetin ve Serkan Çagri'ya sahnede eslik edecek. Festivalden Balkanlar'a seslenecegiz. Müzige gönül vermis herkesi bekliyoruz." diye konustu.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasi Sefi Orhan Salliel de Edirne'de bulunmaktan ve festivalde yer almaktan mutluluk duydugunu dile getirdi.

Salliel, Balkan Senfoni Orkestrasi, Candan Erçetin ve Serkan Çagri ile müzikseverlere müzik ziyafeti sunacaklarini kaydetti.

- Festival programi

Festival aksam Edirne Büyük Sinagogda ressam Saban Tuncer'in "Yerden göge" adli sergisiyle baslayacak, ardindan ayni yerde Anil Salliel & 166 Days Balkan Jazz Project konseri gerçeklesecek.

Cuma günü yine ayni yerde "Ince Saz" adli grup sahneye çikacak. Festivalin 3'üncü gününde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde Öykü Gürman konser verecek.

Organizasyonun son günü olan 19 Aralik Pazar günü ise Candan Erçetin ve Serkan Çagri konser verecek.

Orhan Salliel sefliginde Balkan Senfoni Orkestrasi da Erçetin ve Çagri'ya eslik edecek.

Kaynak: AA