Bitlis'te Gelistirilen Projeye Savunma Sanayii Baskanligindan Destek

Bitlis Eren Üniversitesince (BEÜ) hazirlanan ve Savunma Sanayii Baskanliginca onaylanan "Yapay Zeka Ile Egitilmis IHA'larin Destegiyle Kritik Alanlarin Güvenligi" (DIHA) projesinin sözlesmesi imzalandi.

BEÜ'den yapilan açiklamaya göre, Ar-Ge Genis Alan (SAGA) çagrisi programina sunulan proje kabul edildi.

Savunma Sanayii Baskanliginda sözlesmesi imzalanan projenin yürütücülügünü Dr. Ögretim Üyesi Kubilay Demir yapacak, Doç. Dr. Yakup Sahin, doktor ögretim üyeleri Vedat Tümen, Erdal Akin, Selahattin Kosunalp ve Halil Yetgin de görev alacak.

Çalismayla, yapay zeka ile egitilmis IHA'larin destegiyle kritik alanlarin akilli sekilde taranmasi saglanacak, yörüngelerinin hesaplanmasinda ileri yapay zeka tekniklerinden faydalanilacak.

Ileri teknoloji sayesinde ögrencilerin yetistirilmesine öncülük edecek projeyle, savunma sanayisine de yüksek teknolojik ürünler kazandirilacak.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, projenin lisans düzeyinden doktora düzeyine kadar tüm bilgisayar ile elektrik ve elektronik mühendisligi bölümü ögrencilerinin yetistirilmesinde önemli rol oynayacagini belirtti.

Ögrencilerin yazilim gelistirme süreçlerine katilarak deneyim kazanacagini kaydeden Elmastas, "Akilli otonom araçlar üretiminde üniversitemizin önemli bir üs haline gelmesinde proje bir baslangiç olacak. BEÜ olarak hazirladigimiz projeye destek ve katkilarindan dolayi Savunma Sanayii Baskanimiz Prof. Dr. Ismail Demir ile Baskan Yardimcisi Mustafa Murat Seker ve ilgili birim görevlilerine sükranlarimi sunuyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA