'Bir Oglumu Sehit Verdim, Vatan Ugruna Kalan Iki Oglumu Da Veririm'

2016 Yilinda Kayseri’de gerçeklestirilen bombali araç saldirisinda sehit olan Ahmet Tas’in babasi Osman Tas, hain saldirinin 5. yil dönümünde IHA’ya konustu. Baba Tas; devletin teröre karsi verdigi mücadele karsisinda gurur duydugunu söyledi.

'Bir Oglumu Sehit Verdim, Vatan Ugruna Kalan Iki Oglumu Da Veririm'


Terör örgütü PKK tarafindan 17 Aralik 2016 tarihinde; çarsi iznine çikan ve 1. Komando Tugayi’nin askerlerini tasiyan halk otobüsüne bombali araçla saldiri düzenlenmis, hain saldirida 15 asker sehit olurken 56 asker de yaralanmisti. Saldirinin 5. yildönümünde IHA’ya konusan Sehit Babasi Osman Tas, "Diger ailelerle mahkeme sürecini irtibatli sekilde takip ediyoruz. Devletimizin yüregimize su serpecegine inaniyoruz. Mahkeme süreci sonunda da devletimizle gurur duyacagimizdan eminim" dedi.

Devletin terör örgütlerine karsi sürdürdügü operasyonlardan memnun olduklarini ifade eden Baba Tas; "Devletimizin terör örgütleri üzerine ciddi çalismalari var. Her zaman devletimiz yanimizda ve yanimizda olmaya da devam ediyor" diye konustu.



"KALAN 2 OGLUMU DA VATAN UGRUNA SEHIT VERIRIM"

Televizyonlarda duydugu terör haberleri nedeniyle aklina Kayseri’de gerçeklesen patlama geldigini ifade eden Tas, "Ne zaman televizyonda terör haberi görsem aklima Kayseri’deki patlama haberi geliyor. Devletimiz terör örgütleri mücadelesini ciddi sekilde yürütüyor. En kisa süreçte terörle mücadele konusunda ciddi sonuç elde edilecek. Bir oglumu sehit verdim. Kalan 2 oglumu da vatan ugruna sehit veririm. Oglum da hayatta olsaydi, devletin terör üzerine yaptigi çalismalari takdir ederdi" seklinde konustu.

(Orhan Ekinci-IHA)
Kaynak: İHA