Üniversite Ögrencilerinin Gida Ihtiyaci Kis Boyunca Karsilanacak

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi, ilçede yasayan üniversite ögrencileri için hayata geçirdigi gida yardimi projesi ile ögrencilerin gida ihtiyacini karsilamaya hazirlaniyor.

Üniversite Ögrencilerinin Gida Ihtiyaci Kis Boyunca Karsilanacak
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan, hayata geçirdigi gençler ile ilgili sosyal projeler nedeniyle geçtigimiz günlerde ödül alan Yesilyurt Belediyesi, yeni bir projeyle ilçede kirada oturan üniversite ögrencilere destek olmaya hazirlaniyor. Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projesi kapsaminda ilçelerinde kirada oturan üniversite ögrencilerinin kis ayi boyunca gida ihtiyaçlarini karsilamak için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Üniversitede okuyan ögrencilere cüzi de olsa bir destek vermek için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Çinar, “Ögrencilerimizin sikinti yasamamalari, onlarin bütçelerine katki sunmak, onlara destek vermek için ve bölgede yasayan üniversiteli ögrencilerimize çam sakizi çoban armagani niteliginde küçük bir katki sumak istedik. Yesilyurt Belediyemiz özellikle sosyal sorumluluk ve toplumda dezavantajli durumda olan vatandaslarimizin da sikintilarinin çözülmesi için birçok proje gelistirdi” dedi.

Son dönemlerde üniversite ögrencilerinden kendilerine gelen taleplerin de bu projeyi yapmalarinda etkili oldugunu söyleyen Baskan Çinar, “Dün Inönü Üniversitesinde kariyer merkezli toplantiya katilmistik. Orada ögrencilerin sikintilarini dinleme, hasbihal etme ve onlarin sikintilarini dinleme firsati bulmustum. Hemen ardindan belediyemizdeki arkadaslarimiza gerekli talimati verdim. Özellikle kis süresince ögrencilerimiz, çocuklarimiz, gençlerimiz sikinti yasamasinlar diye 3 ay boyunca onlarin evlerinin gidasini Yesilyurt Belediyemiz seklinde arkadaslarimiza talimat verdim. Bugün itibariyle basvurulari almaya basladik. Basvurularda da sadece ögrenci kimlik karti, kira kontrati ve orada yasadiklarini gösteren herhangi bir faturayi ibraz etmeleri yeterli olacaktir. Bu sekilde belediyemizin Sosyal Isler Müdürlügü’ne basvuran ögrencilerimizin kis boyunca Emanet Çarsi’miz marifetiyle gida ihtiyaçlarini karsilayacagiz. Yesilyurtlu gençligimize, kiraci olan ögrencilerimize ve Yesilyurt’umuza hayirli ugurlu olsun diyorum. Insallah sorunsuz, sikintisiz bir kis geçirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Tekrardan emegi geçenlere, belediyedeki arkadaslarimiza, ize destek veren gönüldaslarimiza tesekkür ediyoruz. Bundan sonra toplumlumuzun eksikliklerini gidermeye yönelik çalismalarimizi da devam ettirecegiz” ifadelerine yer verdi.

Kendilerinin de üniversite yillarinda bu tür sikintilari yasadiklarini ifade eden Çinar, “Biz de ögrencilik yaptik. Ögrencilerin evlerinde en çok kullandiklari ve en fazla ihtiyaç duyduklari, rahat bir sekilde yemek yapabildikleri çay, küp seker, sivi yag, sucuk, reçel, zeytin, bakliyat, makarna, ketçap-mayonezin oldugu bir koli olacak. Ögrenci evlerinde bütçe olusturan gider kalemiyle ilgili yardim kolimizi hazirliyoruz. Merakta etmesinler güzel bir koli. Bizde gidebildigimiz kadariyla gençlerimizin evlerini dönem dönem ziyaret edecegiz. Onlarla birlikte oldugumuzu, yanlarinda oldugumuzu ve onlarin sadece derslerine odaklanmasini, bu sikintiyla derlenmemeleri noktasinda da tavsiyelerimiz olacak. Biz gençlerimizin yanindayiz. Müsterih olsunlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA