Saksonya Eyaleti Basbakani Kretschmer DITIB Leipzig Eyüp Sultan Camisi'ni Ziyaret Etti

Almanya'nin Saksonya Eyaleti Basbakani Michael Kretschmer, saldiriya ugrayan Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) Leipzig Eyüp Sultan Camisi'ne ziyarette bulundu.

Kretschmer, DITIB Leipzig Eyüp Sultan Cami Dernegi Baskani Ömer Mumcu'ya saldiri nedeniyle üzgün oldugunu belirterek, "Olayi duydugumda çok üzüldüm. Hemen gerekli yerlere talimatlar vererek olayin aydinlatilmasini istedim. Camiye yapilan saldiriyi siddetle kiniyorum. Biz, bu tür üzücü olaylarin bir daha yasanmamasi için elimizden geleni yapacagiz." ifadesini kullandi.

Ömer Mumcu da ziyaretin kendilerini mutlu ettigini ve moral bulduklarini vurgulayarak, "Bu tür saldirilari sik sik yasiyoruz. Camimiz maddi anlamda hasara ugradi, cana zarar gelmemesi de en büyük tesellimiz. Bundan sonra gerek polisle gerek Alman dostlarimizla da daha siki is birliginde bulunacagiz." diye konustu.

Berlin Din Hizmetleri Atasesi Emre Simsek ise Eyalet Basbakani'na gösterdigi hassasiyet için Türk ve Müslüman toplumu olarak tesekkür ettiklerini dile getirdi.

- Hükümetten kinama

Öte yandan Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, cami saldirisini hükümet adina kinadiklarini bildirdi.

Hebestreit, Berlin'de yaptigi açiklamada, "Ibadet yerlerine ve bu türden diger tüm kurumlara yönelik bu tür saldirilari kiniyoruz. Bu çok çirkin ve failler yakalanmali." ifadesini kullandi.

Pazartesi günü asiri solcu gruplarin kentte düzenledigi gösteri sirasinda bazi küçük gruplar yakindaki camiyi hedef alarak, binaya tas ve sert cisimler firlatmislardi.

Atilan cisimler nedeniyle binada hasar olusmustu.

Kaynak: AA