Polisler Kadinlara KADES Ve 112 Acil Çagri Merkezini Anlatti

Çankiri’da kadin polis ekipleri, kadin egitim merkezini ziyaret ederek, 112 Çagri Merkezi ve KADES uygulamasi hakkinda bilgi verdi.

Polisler Kadinlara KADES Ve 112 Acil Çagri Merkezini Anlatti
Çankiri Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü personelleri tarafindan Çankiri merkezde bulunan Astarlizade Sabiha Anne Kadin Egitim Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek kadinlarla bir araya geldi. Merkezi ziyaret eden Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri, vatandaslara 112 Çagri Merkezi ve KADES uygulamasi hakkinda önemli bilgiler verdi. Merkezde egitim alan vatandaslara, ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diger birimlerin 112 Acil Çagri Merkezi numarasi altinda hizmet verilecegini anlatan ekipler, asilsiz ve gereksiz çagrilarin verilen hizmetin aksamasina sebep olabilecegine dikkat çekti. Acil durumda zamaninda müdahaleyi geciktirecek asilsiz ihbarlarin, acil yardim bekleyen vatandaslarin muhtemel can ve mal kaybi yasamasina sebep olabilecegini belirten ekipler, ayrica internet üzerinden yapilan alisverislerde yasanabilecek dolandiricilik olaylarina karsi alinacak önlemler ile ilgili de bilgiler verdi.

Kadina yönelik siddet olaylarinin önüne geçilmesi için toplumsal farkindaligin artirilmasi amaci ile KADES uygulamasinin tanitimini yapan ekipler, KADES uygulamasinin kullanimi ile ilgili de bilgiler verdi.

Ayrica, kadinlara bilgilendirici brosürler dagitildi.
Kaynak: İHA