Müsterinin Takside Unuttugu Telefonu Alan Sürücü, Kullandigi Aracin Kamerasina Yakalandi

Gözaltina alinarak hirsizlik suçundan hakkinda islem yapilan sürücünün soför karti iptal edildi.

Sisli'de müsterisinin takside unuttugu telefonu çaldigi gerekçesiyle gözaltina alinan sürücünün soför karti iptal edildi.

Sisli Emniyet Müdürlügü Kustepe Polis Merkezi'nde müracaat eden Filistin uyruklu A.M.A.G.'nin, Nurtepe'den binerek Zincirlidere Caddesi'nde indigi takside cep telefonunu unuttugunu bildirmesi üzerine çalisma baslatildi.

Çalisma kapsaminda ifadesine basvurulan taksi sürücüsü S.A., yabanci uyruklu müsterileri biraktiktan sonra çalismaya devam ettigini belirterek, aracinda telefon görmedigini, bulan veya alan olmussa da bilmedigini iddia etti.

Taksideki güvenlik kamerasi görüntüleri izlenince, müsterinin telefonunu ön koltukta unutarak araçtan indigi, sürücünün de unutulan esyayi bir müddet inceledikten sonra alarak aracini kullanmaya devam ettigi belirlendi.

Bunun üzerine gözaltina alinan taksi soförü S.A., aracinin ön sag yolcu koltugun üzerinde kime ait oldugunu bilmedigi bir telefon buldugunu ifade ederek, içerisinde sim kart bulunmayan telefonu evde çocuklari oyun oynadigi için sifirladigini öne sürdü.

Daha sonra polis ekiplerine bir cep telefonu teslim ederek unutulan esyanin bu oldugunu iddia eden sürücünün verdigi cep telefonunun müsterininki olmadigi tespit edildi.

Hakkinda "açiktan hirsizlik" suçundan islem yapilan S.A., serbest birakildi.

Öte yandan, IBB Toplu Ulasim Hizmetleri Müdürlügü (TUHIM) de yazismalarin ardindan ticari taksi için 7 gün ruhsat iptaline, ticari taksi sürücüsünün ise soför kartinin iptal edilmesine karar verdi.

Kaynak: AA