Manavgat'ta Son 1 Ayda Sahte Içkiden 3 Kisi Yasamini Yitirdi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde son bir ayda ev yapimi alkolden zehirlenen 3 kisi yasamini yitirirken, hastaneye kaldirilan 4 kisi de entübe edildi. Sahte alkol sattigi belirlenen 1 kisi tutuklandi.

Manavgat'ta Son 1 Ayda Sahte Içkiden 3 Kisi Yasamini Yitirdi
Manavgat’ta 15 Kasim-15 Aralik tarihleri arasindaki 1 aylik süreçte degisik mahallelerde ikamet eden 8 kisi, ev yapimi alkolden zehirlenerek Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. A.H.K., G.Ö. ve M.Y. isimli 3 kisi yasamini yitirirken, E.Ö., E.T., H.S. ve A.Ç.’nin entübe edildigi, 1 kisinin ise taburcu edildigi bildirildi.

Is yerinde sahte içki sattigi belirlenen M.O. isimli sahis çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak Alanya Cezaevine teslim edildi. M.O.’nun alkol ve yaptigi içkinin aromasiyla kitlerini Istanbul’dan bir firmadan kargo araciligiyla getirttigi belirlendi. Kargo firmasina giden güvenlik güçleri, M.O. adina gelen pakette 15 litre alkol, aroma ve kit ele geçirdi. Içkilerin yapildigi alkolün Istanbul’dan alindigi firmayi ve yerini belirleyen güvenlik güçleri, firma yetkililerinden H.A.’yi havalimaninda yurt disina kaçmaya hazirlanirken yakaladi. H.A., adli islemler için Manavgat Emniyet Müdürlügüne getirildi.



250 litre kaçak içki ele geçirildi

Diger taraftan Yayla Mahallesi’nde ev yapimi içki imalati ve satisi yaptigi belirlenen S.E.’nin evinde cumhuriyet savcisinin izni ile arama yapan Manavgat Emniyet Müdürlügü Narkotik Büro Amirligi ekipleri, 250 litre siselenmis viski, raki ve votka, içki yapiminda kullanilan kit ve aroma ile çok sayida içki doldurulmaya hazir bos sise ele geçirdi.
Kaynak: İHA