Fransiz Sanofi'nin Kovid-19 Asisi Takviminde Gecikme

Fransiz ilaç firmasi Sanofi, Ingiliz sirketi GlaxoSmithKline (GSK) ile gelistirdigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisinin klinik deney sonuçlarini ancak 2022’nin ilk çeyreginde açiklayacagini duyurdu.

Sirketten yapilan açiklamada, asinin faz 3 klinik deneyleri sonuçlarinin önceden duyuruldugu gibi 2021’in sonunda degil, 2022’nin ilk çeyreginde yayimlanacagi aktarildi.

GSK ile gelistirilen protein bazli Kovid-19 asisinin ilk doz olarak farkli asilar uygulanan kisilere takviye doz olarak uygulandiginda kuvvetli bagisiklik yaniti görüldügü belirtilen açiklamada, asisinin piyasaya sürülmesi için tarih verilmedi.

Açiklamada, Sanofi’nin, küresel saglik ihtiyaci için BioNTech/Pfizer, Moderna ile Johnson&Johnson firmalarinin asilarini üreterek katki saglamayi sürdürdügü ifade edildi.

Sanofi, eylül sonunda mRNA bazli Kovid-19 asisi ile ilgili çalismalarini BioNTech-Pfizer ve Moderna asilarinin piyasadaki hakimiyeti ve asinin piyasaya sürülmesinde geç kalinmis olacagini gerekçe göstererek faz 3 asamasinda durdurma karari almisti.

GSK ile gelistirilen protein bazli asinin faz 3 çalismalarina mayis sonunda baslayan Sanofi, asinin 2021'in dördüncü çeyreginde onay almasinin beklendigini açiklamisti.

Kaynak: AA