Fatih'te Uluslararasi Çay Günü'nde 2 Bin 500 Kis Çayi Dagitildi

Istanbul’da, 15 Aralik Uluslararasi Çay Günü nedeniyle Fatih Belediyesi tarafindan vatandaslara kis çayi ikram edildi. Toplamda 2 bin 500 vatandasa kis çayi dagitildi.

Fatih'te Uluslararasi Çay Günü'nde 2 Bin 500 Kis Çayi Dagitildi
Fatih Belediyesi tarafindan 15 Aralik Uluslararasi Çay Günü nedeniyle Eminönü Misir Çarsisi’nda vatandaslara kis çayi ikram edildi. 3 seyyare ekibiyle birlikte 5 günde toplamda 2 bin 500 vatandasa kis çayi dagitildi. Sogukta üsüyen vatandaslarin içi, dagitilan kis çayiyla isindi. Dagitilan kis çayinin içerisinde ise karanfil, nane, kabuklu tarçin ve bal bulunuyor. C vitaminin yüksek oldugu kis çayi ayni zamanda bagisiklik sisteminin korunmasina da yardimci oluyor. Kis çayi dagitimina Fatih Belediyesi diyetisyenleri Merve Bulut ve Kübra Isiktas da katildi.

Burada kis çayi hakkinda bilgi veren Fatih Belediyesi Diyetisyeni Merve Bulut, soguk havalarda bagisiklik sistemini güçlendirmenin önemli oldugunu vurguladi.

“Hem kis hastaliklariyla hem de Covid-19 salginiyla mücadele ediyoruz”

Grip ve nezle gibi üst solunum yolu hastaliklarinin arttigini dile getiren Bulut, "Kis mevsimi geldi. Soguk alginligi, grip, nezle gibi üst solunum yolu hastaliklari giderek artmaktadir. Hem kis hastaliklariyla, hem de tüm dünyayi etkisi altina alan Covid-19 salginiyla mücadele ediyoruz. Bu dönemde bagisiklik sistemimizi güçlendirmek oldukça önemlidir. Bunun yolu da en basta saglikli beslenmektir. Bitki çaylari bu noktada bize destek oluyor. Biz de Fatih Belediyesi diyetisyenleri olarak, vatandaslarimiz için kis çayi projemizi baslattik. Bugün ile birlikte toplamda 2 bin 500 vatandasimizi kis çayimizla bulusturduk" seklinde konustu.



“Ana madde olarak hibisküs kullandik karanfil nane kabuklu tarçin ve bal ilave ettik”

Fatih Belediyesi Diyetisyeni Kübra Isiktas ise dagitilan kis çayi hakkinda bilgi verdi. Içinde ana madde olarak hibisküs kullanildigini ifade eden Isiktas sunlari kaydetti: "Kis çayimizi hazirlarken ana madde olarak hibisküs kullandik. Karanfil, nane, kabuklu tarçin ve bal ilave ettik. Çayimizin faydalarina bakacak olursak, C vitamini yüksek oldugu için kis aylarinda nezle ve grip gibi hastaliklardan korunmasinda ayni zamanda bagisiklik sistemimizi de destekleyici özelligi vardir. Kis çayimizin C vitamini yüksek oldugu için nezle ve grip gibi hastaliklardan korunmasini da engeller. Anti bakteriyel özelligi yüksek oldugu için vücudumuzu temizlenmesinde yardimci olur" dedi.

Kaynak: İHA