Dacia Spring, 2022'Nin 'Satin Alinabilecek En Iyi Otomobili' Seçildi

Autobest jürisi, 21 yillik tarihinde ilk kez tamamen elektrikli bir araci kazanan olarak belirledi.

Dacia Spring, Avrupa Autobest jürisi tarafindan "2022 Avrupa'da Satin Alinabilecek En Iyi Otomobil (The Best Buy Car of Europe 2022)" ödülüne layik görüldü.

Dacia'dan yapilan açiklamaya, Autobest jürisi, 32 Avrupa ülkesindeki gazetecilerden olusuyor.

Jüri, "2022 Avrupa'da Satin Alinabilecek En Iyi Otomobil" olarak Dacia Spring'i seçti. Dacia Spring'i açik ara en iyi ve en uygun fiyatli otomobil olarak oylayan Autobest jürisi, 21 yillik tarihinde ilk kez tamamen elektrikli bir araci kazanan olarak belirledi.

Bu yilin mart ayi sonunda tanitilan Dacia Spring, 43 bin adedin üzerinde siparis aldi. Spring, tamamen elektrikli ulasimi kolaylastiriyor, ulasilabilir kiliyor ve kullanicilara ihtiyaci olabilecek her seyi (navigasyon, klima, elektrikli camlar, akilli telefon yansitma ve benzeri) Avrupa'da "benzersiz bir fiyata" sunuyor.

Kompakt SUV görünümünün altinda; 4 kisilik genis ve ferah bir iç mekan, verimli ve güvenilir bir elektromotor ve 305 kilometreye varan menzil (WLTP sehir döngüsü-WLTP karma döngüde 230 kilometre) yatiyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Dacia & LADA Markalari Üst Yöneticisi (CEO) Denis Le Vot, "Autobest 2022 ödülünü kazandigimiz için çok mutluyuz. Bu ödül, Dacia'nin müsterilerine her zaman onlar için gerçekten anlamli olani sunma kararliligini dogruluyor. Herkes için erisilebilir olan Spring, zamana çok iyi uyum sagliyor. Bizi bu yolda ilerlemeye tesvik ettikleri için Autobest jüri üyelerine tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA