Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde Korkutan Yangin

Çorum’da bitkisel yag üretimi yapan bir fabrikanin makina ikmal dairesinde yangin çikti. Yanginda alevlerin kimyasal maddelerin bulundugu alana siçramamasi ihtimal bir faciayi önledi.

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde Korkutan Yangin
Edinilen bilgiye göre, ögle saatlerinde Çorum-Ankara karayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir yag fabrikasinin makina ikmal bölümünde bilinmeyen bir nedenden dolayi yangin çikti. Alevlerin bir anda büyümesi üzerine fabrikada çalisan isçiler tahliye edilirken firma sahiplerinin ihbari üzerine bölgeye çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Yogun duman ve alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri, uzun ugraslar sonucu yangini kontrol altina aldi. Fabrikanin içerisinde ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Olayin duyulmasi üzerine Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin olay yerine gelerek bilgi aldi. Firma yetkilisi Çetin Mengüç, yanginin bilinmeyen bir nedenden dolayi çiktigini belirterek, o sirada içeride olan personelin hemen tahliye edildigini söyledi.

Mengüç, yangin esnasinda fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldigini ifade etti.

Yanginla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA