Baskan Büyükkiliç Talas'ta Muhtarlarla Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Ali Dagi’nin eteginde, ögrenci dostu ve tarih kokan Kayseri’nin yani basindaki Talas ilçesi ziyaretinde muhtarlarla bir araya geldi. Baskan Büyükkiliç, istisare toplantisinda muhtarlarin tek tek talep ve tavsiyelerini dinledi.

Baskan Büyükkiliç Talas'ta Muhtarlarla Bulustu
Yaptigi ilçe ziyaretleri ve muhtarlar toplantilari ile birligin, beraberligin ve dayanismanin en güzel örneklerini sergileyen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, bu kapsamda gerçeklestirdigi ilçe ziyaretine Talas ile devam etti. Talas Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya Baskan Büyükkiliç’in yani sira Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, AK Parti Kayseri Il Baskan Yardimcisi Fatih Üzüm, AK Parti Talas Ilçe Baskani Hasan Nuri Kus, MHP Talas Ilçe Baskani Mehmet Akbulut, Genel Sekreter Yardimcilari Hamdi Elcuman ve Bayar Özsoy, daire baskanlari ile muhtarlar katildi.

Baskan Büyükkiliç, muhtarlara seslendigi konusmasinda ortak akil ve istisareye önem verdiklerini belirterek, “Derli, toplu ve deneyimli bir belediye anlayisi ile bizleri misafir eden degerli baskanim ve kiymetli ekibine tesekkür ediyorum. Amacimiz dayatma kültürü yerine, sizlerle istisare edip, ortak akillar hareket ederek, yapilan bir çalismanin ‘içimize sindi, ihtiyacimiza karsilik verdi, ellerinize saglik’ dedirtmenin sevdalisiyiz. Böyle olunca israf olmaz, bu anlayis içerisinde 2021’in sonuna yaklasiyoruz. Gerek Büyüksehir Belediyesi, gerek altyapi kuruluslarimiz, gerekse 16 ilçe belediyemiz el ele gönül gönüle dayanisma içerisinde çalismalarini sürdürüyor. Sehrimizi daha yasanabilir, daha konforlu boyuta getirme yönünde gayret gösteriyoruz” diye konustu.

Kültür ve sanat faaliyetleri kapsaminda düzenlenen 4. Kayseri Kitap Fuari’nin yine kendi rekorunu kirdigini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, sunlari söyledi;

"10 gün süre ile bir kitap fuari Kayseri’mizde organize edildi. Kitapla, kültürle, yazarlarimizla, yayinevlerimizle, gençlerimizin özellikle bulusmasini saglamak amaciyla yapilan bu çalisma Allah’a sükürler olsun maksadina eristi. Pandemi kosullarindaki kismi sinirlamaya ve hava kosullarina ragmen 815 bin rakamina ulasmak suretiyle pandemiden önceki rakamimiz olan 798 bini asarak çok sükür iyi bir noktada sonuçlandirdi. Insallah bundan sonraki süreçlerde daha fazlasini Cenab-i Allah nasip eder, gençlerimiz bu kitaplarimizdan istifade eder, bu yayinevlerimizden istifade eder ve yazarlarimizla bulusur, onlarla konferans yoluyla, gerek karsilikli sohbet yoluyla, gerekse imza yoluyla tanisma, görüsme, konusma ve kendisinin de özgüven içerisinde gelecege kendini ve ülkesini tasima yönünde ortamlar olusur.”

Baskan Büyükkiliç, muhtarlarin talep ve tavsiyelerini tek tek dinlediklerine isaret ederek, “Muhtarlarimizla tek tek tek ‘mutlaka söyleyecekleri vardir’ yaklasimi içerisinde mikrofonu uzatiyor ve dinliyoruz. Tavsiyelerini aliyoruz, varsa o tavsiyeler dogrultusunda yapilmasi gerekeni programliyoruz, yapabileceklerimizi ifade ediyoruz, yapamayacagimizi da vadetmiyoruz. Çünkü bir müminin vasfi konustugu zaman dogruyu söyler, yapamayacagi seyi vadetmez, verdigi sözde durur. Hiçbir zaman ayristirmadan, ötekilestirmeden, siyasi boyutuyla kimseyi dislamadan tüm kardeslerimizi bagrimiza basiyor, biz 1 buçuk milyonun Kayseri’de, ilçemizde de örnegin Talas’imizda yaklasik 200 bin kisinin belediye baskani olarak kendisini ifade ediyor ve bu anlayis içerisinde de çalismalarimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Kayseri’de belediyecilik kültürüne deginen Büyükkiliç, “Allah’a sükürler olsun, Kayseri’de bir belediyecilik kültürü olusmus, Haseki baskanimiz basta olmak üzere bir gelenek olusmus, bu gelenegi daha da pekistirerek daha da gelistirerek gelecege tasimak bizim olmazsa olmazimiz. Osman Kavunculari, elbette ki Çaliklari, öncesini ya da sonrasini hiçbir zaman unutamayiz. Olusturduklari belediyecilik kültürünü de göz ardi edemeyiz. Kimsesizin kimsesi olma anlayisi içerisinde çalismalarimizi sürdürmeye Allah’in izniyle devam edecegiz” ifadelerini kullandi. Baskan Büyükkiliç, birligin beraberligin bereketini yasadiklarini söyleyerek, “Basta Sayin Cumhurbaskanimiz ve Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Baskani Sayin Devlet Bahçeli olmak üzere, el ele gönül gönüle diyoruz. Onlarin birlikte güçlü yaklasimlari bizlerinde gücünü artiriyor. Bu milletin sagduyusuyla, ay yildizli Türk bayragimiz için, vatanimiz için, milletimiz için, devletimiz için, inancimiz için, insanlarimizin mutlulugu için hep beraber gece-gündüz çalisiyoruz” diye konustu.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ise Baskan Büyükkiliç’a ve ekibine tesekkür ederek, “Büyüksehir belediye baskanimiz bizi hiçbir zaman yalniz birakmadigi gibi bu siralar ilçelerimizde bir seferberlik hali olusturdu. Senenin son haftalarinda bizimle hasbihal edip, muhtarlarimizi dinlemek üzere ilçemizi sereflendirdiler. Sayin baskanimiza, Büyüksehir Belediyemizce çok sayida destek olundugu için tesekkür ediyoruz” dedi.

Baskan Yalçin, hem belediyenin hem de muhtarlarin talep ve önerilerinin yer aldigi dosyalari Baskan Büyükkiliç’a takdim etti. Toplantida, 2021 yilinda yapilan hizmetler konusulurken, 2022’de de yapilmasi gereken çalismalar konusunda tek tek dinlenen muhtarlarin tavsiyeleri alindi.

Toplanti sonunda Baskan Yalçin, Baskan Büyükkiliç’a organik ürünlerden olusan bir sepet hediye etti.
Kaynak: İHA