Bartin'da Kurallara Uymayan Sürücülere Ceza Yagdi

Bartin’da Il Emniyet Müdürlügüne bagli sivil kiyafetli ekiplerce toplu tasima araçlarinda denetimler gerçeklestirildi. Kurallara uymayan 2 bin 74 araç ve sürücüsüne 706 bin 895 TL tutarinda ceza islem uygulandi.

Bartin'da Kurallara Uymayan Sürücülere Ceza Yagdi
Bartin’da Il Emniyet Müdürlügü tarafindan ölümlü, yaralanmali ve maddi hasarli trafik kazalarini azaltmayi amaçlayan denetimler gerçeklestirildi.

Sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüsler ile ilçe ve beldelere yolcu tasimaciligi yapan toplu tasima araçlarinda sivil personeller tarafindan sürücülerin kurallara uyup uymadiklari kontrol edildi. Yapilan denetimlerde 2 bin 74 araç ve sürücüsüne toplam 706 bin 895 TL tutarinda ceza islem uygulandi.

Denetimler sirasinda sürücülerin takograf kullanimi, kis lastigi, haftalik çalisma süreleri, hiz ihlali, sürücü karti, usulsüz dijital takograf karti kullanimi, emniyet kemeri, SRC ve yetki belgeleri, kirmizi isik ihlali, cep telefonu ihlali, abarti egzoz, yüksek sesle müzik dinleme, gereksiz sis fari gibi ihlallerde bulunduklari tespit edildi.
Kaynak: İHA