Ayrilmak Isteyen Sevgilisini Öldüren Saniktan Sok Iddia

Kocaeli’de ayrilmak isteyen ve esyalarini almak için yasadiklari eve gelen sevgilisi Hacer Çetin’i öldüren sanik, ilk kez hakim karsisina çikti. Savunmasinda, Hacer Çetin’in kardesi ile iliskisi oldugunu iddia eden sanik, "Hacer bana sinkafli küfürler etti, suratima tükürdü. Küfürler etmeye devam edince belimdeki silahima cebimdeki sarjörümü takip ates ettim" dedi. Olay anina sahit olan Hacer’in ablasi ise "Hacer yerde kivrandigi esnada ’sen daha ölmedin mi?’ diyerek kardesimi alnindan vurdu" diye konustu.

Ayrilmak Isteyen Sevgilisini Öldüren Saniktan Sok Iddia
Olay, 15 Subat aksami saat 19.30 siralarinda Gölcük Sehitler Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan toplu konutlarda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hacer Çetin (36), 5 yildir birlikte yasadigi ve ayrilmak istedigi Halim E. ile yasadiklari eve geldi. Sakarya’dan ablasi ve yakinlarini alarak Gölcük’teki eve esyalarini almaya gelen Hacer Çetin ile Halim E. arasinda tartisma çikti. Tartisma sirasinda Halim E., apartman koridorunda Hacer Çetin’e 4-5 el ates ederek öldürdü ve kendini eve kilitledi. Olayi görenlerin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, yaklasik bir buçuk saat süren çalismalar sonrasinda Hali E.’yi teslim olmasi için ikna etmeyi basardi. Silahi ile birlikte polis ekiplerine teslim olan sahis gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Halim E., tutuklanarak ceza evine gönderildi.

"Hacer bana kardesim ile birlikte oldugunu söyledi"

Sanik Halim E.’nin yargilanmasina baslanildi. Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya tutuklu sanik Halim E., taraf avukatlari ve taniklar katildi.

Savunmasinda evli ve 2 çocuk babasi oldugunu, Hacer Çetin ile de 5 yildir dini nikahli oldugunu söyleyen sanik, "Olaydan bir hafta önce beni aldattigini düsündügüm için ayrilmaya karar verdik. Olay tarihinden önce bana ’kardesin K. ile birlikte oldum’ demisti. Bunu söylerken kardesim K.’da evdeydi. Hacer ve kardesim K. ile tartistik, ikisi de evden ayrildilar. Sonrasinda Hacer’in ablasini arayarak olanlari anlattim. Bir süre sonra baristik ancak konuyu açip önüme koymaya devam ediyordu. Olay tarihinden bir hafta öne Hacer’le tekrardan kardesim K. ile olan iliskisi nedeniyle tartistik ve Hacer evden ayrildi. Barisiriz diye Hacer’in ablasi Canan’in evine gittim. Hacer’i aradim açmadi, mesajla gelmek istemedigini söyledi.

Canan’la mesajlasarak Hacer’in esyalarini almalarini söyledim. Bir süre sonra Hacer, Ugur, Canan, Çaglar ve nakliyeci geldi. Esyalari toparladilar hatta benden sarjli matkap istediler, kendilerine vererek yardimci oldum. Esyalarin hepsi arabaya yüklendi. Hacer bu esnada bana sinkafli küfürler etti, suratima tükürdü. Küfürler etmeye devam edince belimdeki silahima cebimdeki sarjörümü takip ates ettim" dedi.



"Kaç el ates ettigimi hatirlamiyorum"

Kaç el ates ettigini hatirlamadigini belirten sanik, "Hacer asagiya dogru kaçti. Baska kimseye ates etmedim. Kendimi eve kapatarak 155’i aradim. Olaylar bu sekilde gerçeklesmisti. Bunun disindaki suçlamalari kabul etmiyorum. Hacer benden önce F. isimli biriyle sevgiliymis. Bizim 5 yillik birlikteligimizde kavga ettigimiz zamanlarda bu sahisla da birlikte oldugunu söylemisti. Silah olay tarihinde oturma grubunun altindaydi. Bu oturma grubunu Hacer götürecegi için silahi belime koymustum" diye konustu.



"Sanik ’sen daha ölmedin mi?’ diyerek Hacer’i alnindan vurdu"

Olaya sahit olan Hacer Çetin’in ablasi Canan Y., "Kardesim Hacer ve Halim dini nikahli degillerdi, dost hayati yasiyorlardi. Olay tarihinden 3 gün önce kardesim yanima geldi. Halim ile telefon faturasi nedeniyle tartistiklarini ve anlasamadiklarini anlatti. Olay gününde ise Halim bana sesli mesaj atarak Hacer’in esyalarini evden almami istedi. Ben de esyalari almak için yegenlerim Hacer ve nakliyeci ile birlikte Halim’in evine gittik. Halim’e ‘birak olmuyorsa olmuyor, baska kadin mi kalmadi dünyada?’ dedim. Bizi sakin karsiladi, ‘tamam alin esyalarinizi’ dedi.

Esyalari toparladik, sadece mutfak esyalari kaldi. Hacer, ‘mutfak esyalari benden sana kalsin’ dedi.

Halim de ‘bitti mi diyorsun yani?’ dedi.

Hacer de ’bitti’ deyince Halim silahini çikararak 4 el ates etti. Elini tutmaya çalistim ancak engel olamadim. Çaglar Y. ve Ugur Y., Hacer yerde kivrandigi esnada yanina gitti. Halim yegenlerime hitaben ‘gelin sizi de öldürecegim’ dedi.

Merdivenlerde ates etti. Ben müdahale etmeseydim yegenlerimi de vuracakti. Hacer yerde kivrandigi esnada ‘sen daha ölmedin mi?’ diyerek alnindan vurdu ve bana da dönerek ‘seni de öldürecegim’ dedi.

Ben de bir anda korkup asagiya indim. Esya tasinirken belinde silah görmüstüm. Bu olaydan 3-4 ay kadar önce de Halim bana silah çekerek Hacer’in yerini sordu, ‘onu öldürecegim’ diyordu ancak sonrasinda barisarak ayni eve gittiler. Kardesime neden gittigini sordugumda ‘beni sizlerle ve kendi hayatimla tehdit ediyor’ demisti. Kardesim sürekli tehdit ediliyordu. Simdi de bize cezaevinden mektup yolluyor psikolojimi alt üst etti" ifadelerini kullandi.

"Benim Hacer ile ne duygusal ne de cinsel bir iliskim olmadi"

Durusmada dinlenen sanigin kardesi K.E. ise "Benim Hacer ile ne duygusal ne de cinsel bir iliskim olmadi. Agabeyimin beyanlarini katilmiyorum. Hacer, agabeyime benimle birlikte oldugunu söylemesinin sebebini bana söyle açikladi: ’Sizi birbirinize düsürüp Halim’den kurtulmanin pesindeyim’ demisti. Bunu söylerken yanimda Halim’de vardi. Bir keresinde yanima geldi ve birkaç defa bana sarkti ancak ben de kendisine ‘sen benim kardesimsin’ dedim. Olaylar anlattigim sekildedir" seklinde konustu.



Durusma ertelendi

Mahkeme heyeti, avukatlarin süre talep etmesi üzerine sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA