Kocaeli'de Isitme Engelliyi Darbeden 5 Sanigin Yargilanmasi Sürüyor

Kocaeli'de isitme engelli kisiyi darbettikleri gerekçesiyle tutuklanan 5 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada, tutuklu saniklar F.K, E.M, M.A, E.K. S.Ö. ve avukatlar hazir bulundu, müsteki E.E. ise Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Isaret dili tercümani esliginde ifadesi alinan müsteki E.E, saniklardan F.K'nin kendisini darbedip SIM kartini zorla aldigini belirterek, bu sirada digerlerinin müdahalede bulunmadigini anlatti.

Saniklardan F.K. de isitme engelli oldugu için cezaevinde insanlarla anlasamadigindan sorun yasadigini ifade ederek, psikolojisinin bozuldugunu, sadece duvara baktigini aktardi.

Durusmada söz verilen diger saniklar da tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, HTS kayitlarinin beklenmesine, saniklarin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Kocaeli Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, saniklar F.K, E.M, M.A, S.Ö. ve E.K'nin "kasten öldürmeye tesebbüs, birden fazla kisi tarafindan birlikte nitelikli yagma, kisiyi hürriyetinden yoksun kilma, özel hayatin gizliligini ihlal ve hakaret" suçlarindan 23 yil 3'er aydan 47'ser yila kadar hapisle cezalandirilmalari talep ediliyor.

- Olay

Polis merkezine basvuran isitme engelli E.E, 22 Mart'ta tehdit ve hakarete maruz kaldigini, darbedildigini belirterek, süpheliler hakkinda sikayetçi olmustu.

Isitme engelli kisiyi darbettigine dair fotografi sosyal medyada paylasilan F.K. ve beraberindekiler hakkinda yakalama karari çikarilmisti.

Gözaltina alinan ve emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 5 süpheli, nöbetçi hakimlikçe tutuklanmisti.

Kaynak: AA