Çorum'da 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' Projesi Kapsaminda 60 Kütüphane Açildi

Çorum'da Milli Egitim Bakanliginin "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" Projesi kapsaminda 60 okulda olusturulan kütüphane, hizmete sunuldu.

Vali Mustafa Çiftçi, Merkez Yatili Bölge Ilkokulunda düzenlenen açilis töreninde, Çorum'da Milli Egitim Bakanligi ödenegiyle 58, hayirseverlerin katkisiyla da 2 okulda kütüphane yapildigini söyledi.

Çorum Belediyesinin de 2021'de 35 okul kütüphanesi olusturdugunu anlatan Çiftçi, bundan sonraki süreçte kütüphanelerin içerigini zenginlestirerek ögrencilerin daha fazla vakit geçirmesini saglamaya gayret edeceklerini dile getirdi.

Okumanin, ögrenmenin, kisisel gelisimin yolunun kütüphaneden geçtigine dikkati çeken Çiftçi, sunlari kaydetti:

"Ilk emri 'oku' olan bir dinin mensuplariyiz. Geçmiste görev yaptigimiz bir müftü, 'Eger yüce kitabimiz Kur'an-i Kerim bugün inecek olsa, süphesiz ilk emri yine 'oku' olurdu.' demisti. Dinimiz bilenlerle bilmeyenleri ayni tutmuyor. Iki günü birbirine esit olanin ziyanda oldugunu ifade ediyor. Kendimizi daha bilgili, donanimli kilmanin yolu bu tür kütüphanelerde okumaktan, ögrenmekten geçiyor. Bize düsen görev, kütüphaneleri açtiktan sonra zenginlestirmek. Burada daha fazla kitaba yer vermek, zeka oyunlarini yayginlastirmak. 60 kütüphanemizin okullarimiza, ögretmen ve ögrencilerimize hayirli olmasini temenni ediyorum."

Çevrim içi düzenlenen törende 60 okulun kütüphanesi Vali Çiftçi'nin öncülügünde es zamanli hizmete açildi.

Çiftçi, daha sonra Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek ve davetlilerle kütüphaneyi gezerek, çocuklarla sohbet etti.

Kaynak: AA