Güney Kore'de Günlük Covid-19 Vaka Sayisi Ilk Kez 5 Bini Asti

Güney Kore’de dogrulanan günlük Covid-19 vaka sayisi salgin basindan bu yana ilk kez 5 bini asarak rekor seviyeye ulasti.

Güney Kore'de Günlük Covid-19 Vaka Sayisi Ilk Kez 5 Bini Asti


23 Kasim’da 4 bin 115 Covid-19 enfeksiyonu ile günlük vaka rekoru kiran Güney Kore, bir kez daha rekor vaka sayisina ulasti. Hastalik Kontrol ve Önleme Ajansi’ndan bugün yapilan açiklamada, günlük vaka sayisinin salgin basindan bu yana ilk kez 5 bini asarak rekor seviyeye ulastigi bildirildi.

Dün yapilan testlerde 5 bin 123 Covid-19 vakasinin tespit edildigi ifade edilirken, kritik durumdaki hasta sayisinin da tüm zamanlarin en yüksek seviyesi olan 723’e yükseldigi kaydedildi. Son 24 saatte 34 kisinin

yasamini yitirdigi ülkede toplam vaka sayisi 452 bin 350’ye, Covid-19 ölümlerinin bilançosu da 3 bin 658’e yükseldi.

OMICRON VARYANTI ENDISESI

Nüfusunun yaklasik yüzde 80’inini tam olarak asilayan Güney Kore’de hükümet, restoranlara yönelik çalisma saati

kisitlamalarinin kaldirilmasi ve kalabalik özel etkinliklere izin verilmesi gibi kararlari içeren "Covid-19 ile yasama" politikasini kasim ayinda uygulamaya baslamis, geçtigimiz hafta kirilan vaka rekoru ve Omicron varyanti endiselerinin ardindan uygulama askiya alinmisti. Dün ilk kez Omicron varyanti oldugundan süphelenilen bir Covid-19 vakasinin dogrulandigi ülkede, vaka ile ilgili detayli incelemelerin sürdügü açiklanmisti.

(Burak Ersoy / IHA)
Kaynak: İHA