Kızılcık Faydaları Nelerdir? Kızılcık Nasıl Kurutulur?

Kızılcık sağlığa olan faydalarıyla ve yaygın kullanım alanıyla çoğu kişinin favori meyvesidir. Özellikle marmelat, reçel ve meyve suyu yapımında kullanılan kızılcık insan sağlığı için de birçok fayda sağlamaktadır. Peki, kızılcık faydaları nelerdir? Kızılcık nasıl kurutulur? Kızılcık kaç kalori? İşte merak edilenler...

Kızılcık Faydaları Nelerdir? Kızılcık Nasıl Kurutulur?
Kızılcık içinde bulundurduğu C vitamini sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendiren besinler arsında yer almaktadır. Kızılcık reçel, marmelat ve meyve suyu için en çok tercih edilen temel maddelerdendir. Vücuda enerji veren ve hastalıklara karşı korumakta oldukça işe yaramaktadır. Bu sebeple kızılcık faydaları da bu konuda çoğu kişinin dikkatini çekmektedir. Kızılcık faydaları ve kızılcık neye iyi gelir sorularının cevabı için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kızılcığın Faydaları Nelerdir?


Kızılcık faydaları içinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde ortaya çıkmaktadır. Bu sayede vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı vücudu korur. Özellikle kanser hücrelerinin oluşmasını engelleyerek oluşabilecek risklere karşı koruma sağlar. Sindirim sistemini problemlerine karşı oldukça faydalıdır. Ayrıca kalp damar sağlığı içinde oldukça etkilidir. Ağız sağlığını koruması da kızılcık faydaları arasında bulunan önemli bir özelliktir. Ayrıca kızılcığın diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir;

- İçinde bulunan E vitaminleri ciltte bulunan yaraları iyileştirmeye fayda sağlar. Ayrıca cilde canlılık vererek daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
- İdrar yolu enfeksiyonlarının kolayca iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Kurutulan kızılcıkları kaynar suda 10 dakika boyunca demleyin. Bu şekilde elde ettiğiniz kızılcık çayı sayesinde rahatsızlığınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.
- Midede gelen problemler için de tercih edilmektedir. Özellikle hazımsızlık ve şişkinlik sonra kızılcık çayı tüketmek işinize yarayacaktır.


Kızılcık Neye İyi Gelir?


Kızılcığın faydaları
öğrenildiği zaman kişiler genellikle kızılcık neye iyi gelir sorusunu da merak etmektedir. Kızılcık kalp- damar sağlığı başta olmak üzere insan vücuduna birçok fayda sağlamaktadır. Meme, kolon ve prostat kanseri oluşumunu engellemektedir. Kızılcık hangi hastalıklara iyi gelir sorusu için şu maddeler sıralanabilir;

- Akciğer Enfeksiyonları
- Ağız ve diş sağlığı
- İdrar yolu enfeksiyonları
- Ateş
- Tansiyon hastalıkları
- Göz bozuklukları
- Böbrek taşı
- Saç ve cilt sağlığı


Kızılcık Faydaları Nelerdir? Kızılcık Nasıl Kurutulur?


Kızılcık Kaç Kalori?


Kızılcık kalori değeri de özellikle zayıflamak isteyenlerin merak konusu olmaktadır. Kızılcığın 50 gramı yaklaşık 30 kaloridir. Bu sebeple hem içinde bulunan mineral ve vitaminler açısından hem de düşük kalorisi sebebiyle kızılcık oldukça tercih edilmektedir. Kızılcığın sağlığa olan faydaları da uzmanlar tarafından tavsiye edilmesine olanak sağlamaktadır.

Kızılcık Nasıl Kurutulur?


Kızılcık genellikle her mevsimde bulunmadığından ve birçok alanda kolayca kullanım sağladığından kurutularak saklanmaktadır. Bu sebeple kızılcık nasıl kurutulur sorusu devreye girmektedir. Kızılcık fırında ve güneşte olmak üzere iki şekilde de kurutulabilir. Güneşte kurutma yöntemi oldukça basittir. İyice yıkanıp kurulanan kızılcıklar düzgünce temiz bir bez üzerine serilerek kurumaya bırakılır. Günde 3 defa karıştırılarak kuruması beklenir. Diğer bir yöntem olan fırında kurutma işlemi için ise tepsiye konulan kızılcıkları 175 derecede kuruyana kadar bekletin. Kurutulan kızılcıkları düzgün bir şekilde saklamanız da bu noktada önem taşımaktadır. Kuru kızılcık nasıl saklanır sorusu için verilecek en iyi cevap dondurucuda saklamak olacaktır. Eğer dondurucuya koymayı tercih etmiyorsunuz güneş görmeyen serin bir yerde güvenle muhafaza edebilirsiniz.


Kızılcık Faydaları Nelerdir? Kızılcık Nasıl Kurutulur?